Protesta de camioners

La policia canadenca comença a desallotjar un dels ponts bloquejats a la frontera dels EUA

  • Els agents obren una part del pont Ambassador, la principal ruta comercial per carretera entre el Canadà i els Estats Units

La policia canadenca comença a desallotjar un dels ponts bloquejats a la frontera dels EUA

Carlos Osorio / Reuters

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

La policia canadenca ha començat aquest dissabte a desallotjar un dels ponts bloquejats pels camioners que protesten contra la política de vacunació i altres mesures imposades per l’Administració de Justin Trudeau per frenar la propagació de la covid-19. Els agents han desbloquejat bona part del pont Ambassador, la ruta comercial més gran per carretera entre el Canadà i els Estats Units, un dia després que un tribunal ordenés als manifestants posar fi a la protesta. Les maniobres policials per recuperar la normalitat arriben sis dies després que els camioners comencessin el bloqueig de diverses rutes comercials, accions que han pertorbat la producció de la indústria de l’automòbil.

Una bona part dels manifestants van abandonar el pont sense oposar resistència a mesura que la policia va començar a desplegar-se als seus voltants a primera hora del matí. Molts havien passat la nit sobre la infraestructura, que uneix la localitat canadenca de Windsor amb Detroit. A poc a poc van anar desmantellant el seu improvisat campament, tot i que segons l’agència Reuters tres grans camions continuaven creuats sobre el pont al costat d’una vintena de manifestants.

Notícies relacionades

«Instem tots els manifestants que acatin la llei i es comportin de forma pacífica», va dir la policia a través de les xarxes socials poc abans de posar en marxa l’operació.  «Els bloquejos il·legals estan afectant el comerç, les cadenes de subministrament i les manufactures. Estan perjudicant les famílies canadenques, els treballadors i les empreses», va afirmar per la seva banda el ministre d’Innovació, Francois-Phillippe Champagne.

La pressió sobre els manifestants no ha deixat d’incrementar-se des de divendres. El mateix dia el Tribunal Superior de Justícia d’Ontario els va donar de termini fins a les 19.00 hora local per abandonar el pont, un de diversos encreuaments comercials que fa uns quants dies que estan bloquejats al país. I gairebé en paral·lel el governador de l’estat va declarar l’estat d’emergència i va donar via lliure a les autoritats per imposar fins a 100.000 dòlars de multa i un any de presó als manifestants que bloquegen carreteres, ponts i infraestructures vitals per a l’economia canadenca.

Temes:

Vacunes Canadà