Islamofòbia

Trudeau condemna l’assassinat d’una família musulmana com a «acte terrorista»

  • Quatre membres de la família han perdut la vida i un nen de nou anys es troba en estat greu

olerin40524526 canada s prime minister justin trudeau addresses the audienc171014173210

olerin40524526 canada s prime minister justin trudeau addresses the audienc171014173210 / CARLOS JASSO

3
Es llegeix en minuts

El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, s’ha mostrat «horroritzat» per l’atropellament premeditat d’una família de musulmans a la ciutat canadenca de Londres, situada a la província d’Ontario, i ha traslladat el seu recolzament als afectats pel que ha descrit com «un acte terrorista». «Som aquí també per al nen que segueix a l’hospital», ha manifestat a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

«A la comunitat musulmana de Londres i als musulmans del país, sapigueu que som amb vosaltres. La islamofòbia no té cabuda en cap de les nostres comunitats. Aquest odi és insidiós, menyspreable i ha de parar», ha remarcat.

Trudeau ha confirmat, a més, que ha parlat amb l’alcalde de Londres, Ed Holder, sobre l’«atac odiós i atroç» en què han perdut la vida quatre membres de la família. «Li he fet saber que seguirem utilitzant totes les eines amb què comptem per combatre la islamofòbia i que serem allà per als qui estan de dol», ha afegit.

Per la seva banda, Holder ha publicat en un comunicat en què ha ressaltat que «els cors de Londres estan trencats». «Estem de dol per la família, tres generacions de la qual han mort», ha dit abans d’afegir que «resa» per la recuperació del nen ferit.

Recolzament a la comunitat musulmana

«He ordenat que les banderes a l’Ajuntament de Londres onegin a mig pal durant tres dies en senyal de dol», ha manifestat, mentre ha confirmat una trobada amb líders de la comunitat musulmana local per traslladar la seva «profunda tristesa».

«Vull que cadascun d’ells sàpiga que la nostra és una comunitat segura. S’han de sentir segurs a Londres, Ontario. Aquesta és casa seva tant com és la meva», ha argumentat Holder, que ha parlat d’«assassinat en massa contra musulmans i ciutadans de Londres».

En aquest sentit, ha ressenyat que «la magnitud d’aquest odi només pot fer que un es pregunti qui som com a ciutat». «Depèn de nosaltres respondre a aquesta pregunta, no només a través de les nostres paraules, sinó de les nostres accions».

«Aquest acte d’odi inenarrable, aquest acte d’islamofòbia, ha de ser seguit per actes de compassió, actes de bondat, actes d’empatia, actes de solidaritat, justícia i, sobretot amor», ha reblat l’alcalde de Londres.

Un home de 20 anys conduïa el vehicle

A les 20.40 hores (hora local) d’aquest diumenge, un vehicle ocupat per un home de 20 anys va pujar a una vorera on passejaven cinc membres d’aquesta família i els va atropellar. Un nen de nou anys és l’únic supervivent, que es troba en un hospital amb lesions greus, i les víctimes mortals són dues dones, de 74 i 44 anys, un home de 46 anys i una adolescent de 15 anys.

Notícies relacionades

Les autoritats han detallat que els investigadors han considerat «que aquest succés va ser un acte intencionat i que les víctimes van ser atacades a causa de la seva fe islàmica». «Hi ha proves que va ser un acte planificat, premeditat i motivat per l’odi», han afegit.

Així mateix, han indicat que el ciutadà canadenc Nathaniel Veltman, presumpte autor dels fets, ha sigut acusat de quatre càrrecs d’assassinat en primer grau i un càrrec d’intent d’assassinat. Aquest dilluns, l’acusat ha comparegut davant d’un tribunal.

Temes:

Canadà