La lluita contra la pandèmia

Els EUA aconsellen «no viatjar» al Japó per l’augment de casos de Covid

  • El Departament d’Estat emet el màxim nivell d’alerta en les seves recomanacions sobre el país asiàtic

Els EUA aconsellen «no viatjar» al Japó per l’augment de casos de Covid

Afp

1
Es llegeix en minuts

El Departament d’Estat dels Estats Units ha emès la màxima advertència possible de viatge al Japó, basant-se en les recomanacions dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, per les seves sigles en anglès) davant l’augment dels casos de Covid-19 al país asiàtic i tan sols dos mesos abans que se celebrin els Jocs Olímpics.

El departament, que també ha emès el mateix nivell d’alerta per a Sri Lanka, els ha donat el nivell 4 de la seva escala d’advertència, que implica «no viatjar-hi» com a recomanació als seus ciutadans.

L’advertència dels CDC indica, per la seva banda, que «els viatgers han d’evitar qualsevol viatge al Japó» i, a causa de l’actual situació a la nació, «fins i tot els viatgers totalment vacunats poden córrer el risc de contraure i propagar les variants de Covid-19, per això han d’evitar qualsevol viatge al Japó», informa ABC News.

Notícies relacionades

El Japó registra taxes de vacunació inferiors comparat amb altres països asiàtics, i és que des que el país nipó va començar la seva campanya d’immunització el febrer passat ha vacunat només un 4% dels 126 milions d’habitants que té.

Els Jocs Olímpics encara estan programats per celebrar-se del 23 de juliol al 8 d’agost al Japó, tot i que la pressió internacional per cancel·lar de nou la cita s’ha incrementat després del creixement sostingut de la incidència del coronavirus a la seu que exercirà d’amfitriona.