A Jalisco

Troben 70 bosses amb restes d’almenys 11 persones a Mèxic

  • La zona és la seu del Càrtel Jalisco Nova Generació, el grup criminal més poderós del país

Troben 70 bosses amb restes d’almenys 11 persones a Mèxic
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 70 bosses amb restes humanes van ser trobades en una finca del municipi de Tonalá a l’estat de Jalisco (Mèxic), on es van trobar suposadament els cossos d’almenys 11 víctimes, va informar aquest dimarts la Fiscalia General de l’entitat. «L’avançament d’aquest predi és que han sigut localitzades 70 bosses amb diverses restes humanes que al moment es comptabilitzen en 11 víctimes i es continuen portant a terme els treballs corresponents», va dir el fiscal Gerardo Octavio Solís en conferència de premsa.

Notícies relacionades

La fossa va ser trobada a finals d’abril quan els veïns de la zona van denunciar una olor fètida; posteriorment agents de la fiscalia van trobar al lloc diversos punts en els quals hi podria haver restes enterrades i van informar al Servei Metge Forense (Semefo). La finca està ubicada en un predi a la colònia (veïnat) Alberedes de Zalatitán, a la perifèria de l’àrea metropolitana de Guadalajara, que s’utilitzava per a l’emmagatzemament d’envasos de plàstic tipus PET. A més, es va informar que els pèrits del Semefo continuen removent el terra del lloc per la possibilitat de trobar més bosses.

Jalisco és l’estat amb més nombre de persones desaparegudes i fosses clandestines a Mèxic, ja que sumar 12.105 casos entre el 15 de març de 1964 i el 8 d’abril del 2021, de les quals 3.096 estan comptabilitzades des de desembre de 2018, d’acord amb el report de la Comissió Nacional de Recerca de la Secretaria de Governació mexicana que es va donar a conèixer el 7 d’abril. El 2020 es van recuperar 433 cossos de persones enterrades en fosses clandestines a Jalisco, és a dir, a l’entitat es van concentrar el 42,96% dels 859 cadàvers trobats a nivell nacional en aquesta mena de llocs. L’entitat, que allotja la zona metropolitana de Guadalajara, la segona més poblada del país, és seu del Càrtel Jalisco Nova Generació (CJNG), considerat el grup criminal més poderós de Mèxic.