Administració Biden

Gairebé un milió de persones s’inscriuen a l’‘Obamacare’ en menys de tres mesos

  • La demanda d’assegurances mèdiques ha augmentat als EUA per la pandèmia

  • Biden ha apel·lat a diferents minories de la societat perquè tinguin una protecció sanitària més gran

Gairebé un milió de persones s’inscriuen a l’‘Obamacare’ en menys de tres mesos
2
Es llegeix en minuts

La Llei d’Atenció Assequible, coneguda com a Obamacare, va néixer durant el Govern de Barack Obama per donar accés a una sanitat assequible a un major nombre de nord-americans. La llei, firmada per l’expresident Obama i injuriada per Donald Trump, aborda la cobertura de l’assegurança mèdica, els costos de l’atenció sanitària i l’atenció preventiva. L’actual president, Joe Biden, busca ampliar la cobertura sanitària entre els ciutadans de menys recursos per pal·liar les conseqüències de la pandèmia de coronavirus.

Segons informa The New York Times, des del 15 de febrer fins al 30 d’abril, 940.000 persones es van inscriure per beneficiar-se d’aquesta ajuda. «Això és un milió de nord-americans més que ara tenen la tranquil·litat de tenir una assegurança mèdica», ha expressat Biden. «Un milió més de nord-americans que no han de passar la nit en blanc preocupats pel que passa si ells o un dels seus familiars emmalalteix. Gràcies a aquesta oportunitat d’inscripció especial, hem fet un enorme progrés a l’ampliació de l’accés a l’assegurança mèdica», ha insistit. El termini d’inscripció es mantindrà obert fins al 15 d’agost i espera donar cobertura a totes aquelles persones que el necessitin, per a això l’administració Biden ha portat a terme un important pla de comunicació per donar-lo a conèixer.

Notícies relacionades

Aquestes xifres reflecteixen també l’augment de la demanda d’assegurances mèdiques entre els nord-americans a causa de la pandèmia. És un «salvavides» per a molts ciutadans que no poden permetre’s una cobertura mèdica. «La pandèmia ha demostrat com es necessita», ha defensat l’actual president nord-americà. «La fita d’avui demostra que existeix la necessitat i la demanda d’una assegurança mèdica d’alta qualitat i assequible a tot el país», ha recalcat el demòcrata.

Ajuda a les minories

El pla de rescat de Biden contempla primes per a nou milions de nord-americans que podrien estalviar-se al mes una mitjana de 50 dòlars per persona si obtenen la seva assegurança a través de l’Obamacare i, segons la Casa Blanca, des de l’1 d’abril la part deduïble per noves cobertures ha caigut gairebé un 90%, «a només 50 dòlars». El Govern ha apel·lat a certes minories, com els hispans, a aprofitar l’oportunitat per millorar l’accés a l’atenció sanitària, a l’admetre que la crisi derivada del coronavirus s’ha acarnissat especialment amb poblacions desfavorides. No només això, el president ha anunciat avui que portaran a terme noves «proteccions contra la discriminació en la cura de la salut» per al col·lectiu LGBTI. «A ningú se li ha de negar l’accés a l’atenció mèdica a causa de la seva orientació sexual o identitat de gènere. És per això que avui anunciem noves proteccions contra la discriminació en la cura de la salut», ha tuitejat.