Quarantena a la seva residència

Bashar al-Assad i la seva dona donen positiu en Covid-19

La condició mèdica de tots dos és «bona» i «estable», per la qual cosa continuaran treballant des del seu domicili mentre compleixen un període de quarantena

Bashar al-Assad i la seva dona donen positiu en Covid-19
1
Es llegeix en minuts

El president de Síria, Bashar al-Assad, i la primera dama, Asma al-Assad, han donat positiu en les proves del coronavirus i es troben en quarantena a la seva residència, si bé només presenten símptomes «lleus» i el seu estat de salut és «estable», va informar aquest dilluns la presidència del país àrab.

«Després que tots dos presentessin símptomes lleus similars als de la infecció pel virus Covid-19, el president i la senyora Asma al-Assad es van sotmetre a exàmens de PCR i el resultat va mostrar que estaven infectats amb el virus», segons va indicar la presidència en el seu compte de Twitter. No obstant, la condició mèdica de tots dos és «bona» i «estable», per la qual cosa continuaran treballant des del seu domicili mentre compleixen un període de quarantena d’entre dues i tres setmanes de durada, va afegir l’òrgan.

Al-Assad i la seva dona van cridar la població a adherir-se a les mesures preventives tant com sigui possible. A finals del febrer passat, el Govern va anunciar que havia rebut una sèrie de vacunes contra el coronavirus d’un «país amic», sense revelar quin, i que començaria la setmana següent a inocular treballadors sanitaris a diverses províncies.

Estadístiques poc fiables de Covid

Notícies relacionades

El Grup d’Immunització per a Síria, encapçalament per l’Organització Mundial de la Salut i el Fons de les Nacions Unides per a la Infància, ha elaborat plans per portar la vacuna a les zones del nord del país que escapen al control de Damasc, en mans d’altres faccions armades i grups.

Segons dades del Ministeri de Salut de Síria, en les últimes 24 hores s’han registrat 56 nous casos de Covid-19, 81 recuperacions i 5 morts, cosa que eleva el total des de l’inici de la pandèmia a 15.981 contagis i 1.063 morts a causa del virus. No obstant, es creu que la presència del coronavirus és molt més alta de la que reconeixen les autoritats.