El secretari de Salut dels EUA dimiteix per la «lenta resposta» a l’assalt al Capitoli

Alex Azar deixa el càrrec amb efecte el 20 de gener com a rebuig de l’actitud del president

El secretari de Salut dels EUA dimiteix per la «lenta resposta» a l’assalt al Capitoli
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari de Salut dels Estats Units, Alex Azar, ha dimitit del seu càrrec amb efecte el 20 de gener com a acte de rebuig de la «lenta resposta» del president dels Estats Units, Donald Trump, a l’assalt del Capitoli, segons informa Europa Press.

Azar va enviar la carta de la seva dimissió dilluns passat 12 de gener, en què assegura que l’assalt amenaça de «malmetre» els èxits de l’Administració de Trump, de la qual va començar a formar part el 2018.

A la seva carta de dimissió, fa especial menció a l’operació Velocitat de Curvatura, encarregada de finançar i distribuir la vacuna contra el coronavirus al país.

«L’atac al Capitoli és un assalt a la nostra democràcia i la tradició de la transició pacífica de poder que els Estats Units van ser els primers a portar al món», diu Azar a la carta que ha fet pública aquest divendres.

El secretari de Salut «implora» a Trump que continuï «condemnant de manera inequívoca qualsevol forma de violència» i que demani que ningú intenti interrompre les activitats de la presa de possessió de Biden que se celebrarà dimecres.

Azar justifica la seva permanència fins al final del seu mandat a causa de la necessitat d’entregar vacunes contra el coronavirus i la necessitat que hi hagi «una transició suau» entre el seu equip i el designat per Biden.

Notícies relacionades

Azar és el tercer secretari del Govern que dimiteix després de l’assalt al Capitoli del dia 6 de gener en què van morir cinc persones i pel qual centenars de persones han sigut detingudes a tot el país.

Prèviament, la secretària de Transports, Elaine Chao, i la secretària d’Educació, Betsy DeVos també havien deixat el seu càrrec, mentre que les dimissions en nivells inferiors es compten per desenes.