Atemptat

Mortes cinc persones a l’esclatar una bomba a Algèria

L’artefacte va explotar en les proximitats de Tebesa, una població al costat de la frontera amb Tunísia

Mortes cinc persones a l’esclatar una bomba a Algèria
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys cinc persones han mort avui i tres més han resultat ferides a l’explotar una bomba de fabricació artesanal a les proximitats de la ciutat de Tebesa (nord-est), fronterera amb Tunísia, segons va informar el Ministeri de Defensa en un comunicat i reporta Efe.

L’artefacte va esclatar al pas del vehicle en el qual transitaven les víctimes a l’altura de la localitat d’Oued Khenig-Roum, a uns sis-cents quilòmetres al sud-est de la capital, va afegir breument la nota sense oferir més detalls.

En un segon comunicat, igualment difós aquest dijous, el ministeri algerià de Defensa va assegurar que unitats especials de la lluita antiterrorista van matar un presumpte gihadista, considerat molt perillós, en una operació realitzada a la localitat d’Oued Boudekhane, pròxima a la ciutat de Khenchela, també al nord-oest del país.

Durant l’operació els efectius de l’Exèrcit es van apoderar d’un fusell d’assalt, tres carregadors amb munició, una emissora de ràdio i dos telèfons mòbils, va afegir

L’activitat gihadista s’ha disparat a Algèria en els últims cinc anys, tant a les regions pròximes a la capital, al nord, com a les províncies del sud, limítrofes amb Líbia, Níger i Mali.

A la regió meridional s’han assentat tant grups de contrabandistes dedicats al tràfic d’armes, combustible i persones, principalment, com organitzacions radicals armades vinculades a Estat Islàmic i la xarxa d’Al Qaida al Magrib Islàmic (AQMI), que han creat diversos regnes de taifes al desert que es nodreixen de l’economia corsària i escapen al control dels governs centrals.

Notícies relacionades

En particular a la frontera que separa el nord de Mali i el sud d’Algèria al seu vessant oest, una de les principals rutes de contraban.

Segons el Ministeri algerià de Defensa, el 2019 les forces de seguretat van matar quinze presumptes terroristes i en van arrestar vint-i-cinc, a més de destruir 295 dipòsits d’armes i d’apoderar-se d’un total de 750 bombes d’elaboració artesanal i de 1.900 quilos de material explosiu.

Temes:

Algèria