Indonèsia busca les restes d’un avió desaparegut

Al Boeing 737 que va sortir de Jakarta viatjaven 56 persones

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats indonèsies han informat de la posada en marxa d’una operació de recerca al mar de Java després de perdre el contacte amb un avió de passatgers Boeing 737 tot just enlairar-se aquest dissabte de la capital, Jakarta. A l’avió viatjaven 56 passatgers –inclosos set menors– i sis tripulants.

«Els pescadors de les illes Seribu han informat que han vist restes, però no podem confirmar res perquè encara estem de camí», ha explicat un portaveu de l’agència de rescat indonèsia, Suwito, en declaracions a la televisió indonèsia Metro TV.

L’avió de l’aerolínia Air Sriwijaya anava cap a Pontianak, a l’illa de Borneo, quan va desaparèixer del radar, segons ha confirmat el responsable de l’aeroport internacional Soekarno-Hatta, Haerul Anwar, al portal de notícies Sarang Berita. També una portaveu del Ministeri de Transports, Adita Irawati, ha confirmat que s’ha perdut el contacte.

Notícies relacionades

«Estem investigant en coordinació amb l’Agència Nacional de Recerca i Rescat i la Comissió Nacional de Seguretat en el Transport», ha explicat Adita en declaracions recollides per Metro TV.

L’aparell va desaparèixer dels instruments de seguiment quan sobrevolava l’illa de Lancang. D’acord amb la web de seguiment FlightRadar, l’avió va perdre més de 10.000 peus d’altitud en menys d’un minut, aproximadament quatre minuts després de sortir de Jakarta.