MAGATZEM DE PRODUCTES SANITARIS

Alemanya crea una «reserva» d'urgència davant futures crisis sanitàries

Els equips de protecció, mascaretes, medicaments i respiradors s'emmagatzemaran en 19 punts del país

Alemanya crea una «reserva» d'urgència davant futures crisis sanitàries

ANNEGRET HILSE POOL

Es llegeix en minuts

El Periódico

Alemanya crearà una «reserva» d’urgència amb material repartit per tot el territori, incloses mascaretes, aparells respiratoris, vestits de protecció i medicaments per fer front a futures crisis sanitàries.

El govern d’Angela Merkel mobilitzarà mil milions d’euros el 2021 (uns 1.195 milions de dòlars) per constituir aquesta «reserva» que li serviria per fer front als primers mesos d’una crisi sanitària.

Els equips de protecció, mascaretes, medicaments i respiradors s’emmagatzemaran en 19 punts d’Alemanya, va explicar dilluns el ministre de Sanitat, Jens Spahn, després d’un consell de ministres dedicat a la pandèmia de la Covid-19.

Un mes cobert

Aquesta reserva permetrà a Alemanya estar coberta durant el primer mes en cas de nova pandèmia i garantir el subministrament de nou material per fabricants locals durant els cinc mesos següents.

Et pot interesar

«És car de mantenir però en cas de crisi és més barat i, sobretot, més eficaç», va valorar el ministre mentre confirmava que la coordinació a nivell europeu en aquest sentit estava en marxa.

Aquesta «reserva nacional d’urgència» estarà preparada per al 2023. Alemanya, considerada un bon exemple de gestió de la pandèmia, té un milió de contagis per Covid-19 i al març també va haver de fer front a l’escassetat de material, sobretot de mascaretes.