la gestió de la pandèmia

Alemanya mantindrà restriccions fins que el 60% de la població sigui immune a la Covid

Merkel va reconèixer que algunes mesures per a aquest novembre són «amargues i dures» però necessàries

alemania-merkel-coronavirus

alemania-merkel-coronavirus

1
Es llegeix en minuts
Efe

Aquest diumenge la cancellera alemanya, Angela Merkel, va apuntar que serà precís mantenir algunes de les restriccions contra la Covid-19 fins que entre el 60 i el 70 % de la població estigui immunitzada. A més la cancellera va reconèixer que algunes de les mesures acordades per a aquest novembre són «amargues i dures», però necessàries per mantenir la pandèmia sota control.

«Sabem d’altres epidèmies que el virus més o menys s’ha vençut quan entre el 60 o 70 % de la població n’és immune, ja sigui perquè han superat la malaltia o perquè s’ha vacunat. Llavors es poden aixecar totes les restriccions. Fins aleshores hem de viure amb certes restriccions que ens imposa el virus», va afirmar.

La cancellera no va dibuixar cap horitzó temporal al respecte, tot i que es va mostrar esperançada que «ben aviat» s’autoritzin les primeres vacunes. A Alemanya ara per ara s’han infectat prop de 660.000 persones, cosa que suposa al voltant del 0,8 % de la població.

A continuació, va prosseguir Merkel, començarà el període de vacunació, seguint un pla que en aquests moments estan acordant el Govern central i els executius dels 16 ‘lands’, amb el recolzament tècnic de diversos organismes independents, com la comissió permanent de vacunació, l’Acadèmia de Ciències Leopoldina i la Comissió Ètica. «Crec que ja puc dir el següent [sobre el pla de vacunació]: En primer lloc hi haurà els treballadors de les residències [d’avis], els metges i les persones que pertanyen a grups de risc. Aquests ja són molts al nostre país», va dir.

El procés de vacunació dependrà del nombre de vacunes que estiguin disponibles i del temps d’immunitat que generin, va explicar la cancellera. Merkel va reiterar que «no s’obligarà ningú a vacunar-se». «Serà una decisió lliure», va afirmar.

Notícies relacionades

Aquesta setmana Alemanya ha marcat tres màxims consecutius d’infeccions diàries, amb fins a 23.399 casos aquest dissabte. Merkel va assegurar recentment que la situació era «dramàtica» al país i que era precís prendre mesures per evitar la saturació del sistema sanitari «en setmanes».

Durant tot novembre bars i restaurants, museus, piscines, gimnasos, teatres i cines han d'estar tancats. El turisme s’ha prohibit, es recomana treballar des de casa sempre que sigui possible i les reunions, a espais públics i privats, s’han reduït a fins a 10 membres de com màxim dos llars.