crisi sanitària mundial

Nova York ordena el tancament de les escoles a diverses zones de la ciutat pel virus

El governador, Andrew M. Cuomo, ha donat llum verda al pla presentat ahir per l'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, i que es posarà en marxa aquest dimarts

zentauroepp55231259 new york  united states   02 10 2020   people not wearing ma201004193546

zentauroepp55231259 new york united states 02 10 2020 people not wearing ma201004193546 / JUSTIN LANE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El governador de Nova York, Andrew M. Cuomo, ha donat llum verda al pla presentat aquest diumenge per l’alcalde de la ciutat per frenar l’expansió del coronavirus. Bill de Blasio va anunciar ahir que tenia la intenció d’aplicar estrictes mesures per evitar més infeccions a nou barris de la ciutat, els que mantenen una taxa de contagis més alt, superior al 3% en les proves que s’han fet als llarg d’aquesta última setmana.

«Avui (per ahir) no és un dia per celebrar. És un dia difícil», va dir l’alcalde, que, a l’espera de la decisió final del governador, posarà en marxa les mesures dimecres. Cuomo no només les ha acceptat sinó que les ha avançat 24 hores.

Notícies relacionades

Les mesures suposen el tancament dels comerços no essencials, així com escoles públiques i privades que estan ubicades a parts de Brooklyn i Queens on hi ha una important població de jueus ortodoxos que no segueixen les mesures de prevenció i que han fet possible que el virus s’hagi propagat ràpidament les últimes setmanes.

Es tracta de les primeres mesures de restricciónes preses des que la ciutat va començar el desconfinament, fins a ara qualificat de modèlic.