NOVA MISSIÓ

Open Arms torna al Mediterrani amb el veler 'Astral' per rescatar migrants

Camps recorda que malgrat la pandèmia, continuen sortint i naufragant embarcacions a la zona

zentauroepp54553963 17 07 2019 el astral de open arms zarpa hacia el mediterr ne200819182755

zentauroepp54553963 17 07 2019 el astral de open arms zarpa hacia el mediterr ne200819182755 / David Zorrakino Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Open Arms ha posat en marxa una nova missió de rescat al Mediterrani central. Aquest dimecres, ha salpat del port de Badalona el veler ‘Astral’ per reprendre la seva activitat humanitària i ajudar els migrants que naufraguen a les aigües davant les costes de Líbia.

Segons ha explicat el fundador de l’oenagé, Óscar Camps, en les pròximes setmanes tenen previst fer una missió d’«observació, monitoratge i denúncia» a «la frontera més mortífera del planeta».

En un vídeo divulgat a les xarxes socials, Camps ha explicat que, malgrat la pandèmia de coronavirus, «tot aquest temps han continuat arribant embarcacions i han continuat morint i naufragant persones» en aquesta zona del Mediterrani i ha denunciat que actualment hi ha un centenar de persones desaparegudes per dos naufragis en l’última setmana.

Un miler de morts

«Ja hi ha pràcticament un miler de morts des de començament d’any i amb molt poca informació sobre la situació real», ha dit.

L’‘Astral’ serà al Mediterrani central fins que el barco insígnia, ‘Open Arms’, el rellevi en uns dies després d’enllestir els preparatius que li falten per sortir des del port de Burriana (Castelló), on està ancorat.

«En vista de l’escassa presència d’organitzacions humanitàries a la frontera més letal del planeta, fruit d’una estratègia de criminalització i d’obstacles administratius per part de les autoritats dels països riberencs amb l’objectiu de bloquejar la flota humanitària que opera al Mediterrani central, tornem per documentar el que hi passa, activar a les administracions responsables de la protecció dels drets humans i garantir la intervenció ràpida en cas de necessitat», ha anunciat l’oenagé.

Confinat a Fuerteventura

Notícies relacionades

En els primers mesos de la pandèmia, l’‘Astral’, que monitoritzava les arribades de persones migrants a les illes Canàries, va quedar confinat a Fuerteventura fins a poder tornar al port base de Badalona (Barcelona), on s’ha sotmès a una reparació del motor i de desperfectes soferts durant la travessia.

Durant l’emergència sanitària, Open Arms ha participat en diverses accions d’ajuda i assistència als contagiats de Covid-19, així com en un estudi clínic impulsat per la Generalitat, la Fundació Lluita contra la Sida, en col·laboració amb el IrsiCaixa i l’Hospital Germans Trias i Pujol.