BATALLA POLÍTICA ALS EUA

Twitter amonesta Trump per «apologia de la violència»

La xarxa social denuncia un tuit en el qual el president titlla de «perdonavides» els manifestants de Minneapolis i els amenaça amb «trets»

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump holds up a front page of the New York Post as he speaks to reporters while discussing an executive order on social media companies in the Oval Office of the White House in Washington, U.S., May 28, 2020. REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump holds up a front page of the New York Post as he speaks to reporters while discussing an executive order on social media companies in the Oval Office of the White House in Washington, U.S., May 28, 2020. REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo / Jonathan Ernst (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El marcatge de Twitter a Donald Trump continua malgrat l’ordre executiva que el president dels EUA ha firmat contra les xarxes socials com a represàlia contra la xarxa de Jack Dorsey, que ha començat a avisar de les falsedats que contenen els tuits de Trump.

Poc després de la firma d’aquesta ordre, Twitter ha amonestat per primera vegada un missatge de Trump, en el qual aquest descriu com a «perdonavides» els manifestants que durant els últims tres dies han sortit als carrers de Minneapolis, la capital de l’estat de Minnesota, per protestar per la mort del ciutadà de raça negra George Floyd en una detenció policial.

Les protestes han registrat episodis de saquejos en diversos centres comercials de la ciutat fins al punt que les autoritats de l’estat han activat el protocol d’emergència, incloent-hi una autorització perquè la Guàrdia Nacional pugui assistir les autoritats en el «restabliment de la seguretat i la calma a causa dels disturbis civils».

«Si comencen els saquejos, comencen els trets»

Poc després, Trump ha saltat a les xarxes socials per condemnar les accions dels manifestants amb un missatge publicat en el seu compte de Twitter. «Aquests perdonavides estan deshonrant la memòria de George Floyd i no deixaré que això passi. Acabo de parlar amb el governador [de l’estat] Tim Walz i li he dit que l’Exèrcit és amb ell fins al final. Assumirem el control si comencen les dificultats, però, quan comencen els saquejos, comencen els trets. ¡Gràcies!», ha escrit.

Notícies relacionades

L’amonestació de Twitter ha consistit a ocultar aquest missatge als usuaris, que hi poden accedir de tota manera després d’acceptar l’advertència de la xarxa social: «Aquest tuit ha incomplert les regles de Twitter relatives a glorificar la violència. No obstant, Twitter ha determinat que pot ser d’interès públic que aquest tuit sigui accessible».

Es tracta de la primera vegada que Twitter designa d’aquesta manera un missatge del mandatari en la mateixa setmana que la companyia també va matisar un altre missatge del president per desinformar sobre el vot per correu als Estats Units.