PROTESTES A FRANÇA

La Torre Eiffel tanca per l'adhesió dels seus treballadors a la vaga

El país viu una nova jornada d'aturades per la reforma de les pensions

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Torre Eiffel no obrirà les portes al públic aquest dijous amb motiu de la vaga d’una part dels treballadors, que s’han afegit a les protestes contra la reforma de les pensions a França.

«El nombre d’efectius present no permet acollir els visitants en les condicions de recepció i seguretat òptimes, per la qual cosa la Torre romandrà tancat tot el dia», va indicar la Societat d’Explotació de la Torre Eiffel (SETE) en un comunicat.

La decisió ha sigut anunciada aquest mateix dijous després de la comprovació que una part del personal de l’empresa que gestiona el monument participarà en la vaga general, a la qual se sumen avui professions com professors, personal sanitari, advocats i altres.

S’estima que anualment 7 milions de turistes visiten aquesta instal·lació de 300 metres, més que cap altre monument de pagament en el món, d’acord amb alguns rànquing turístics, segons les dades dels gestors de la torre.

L’accés  a la plaça on es troba el monument romandrà obert de manera gratuïta.

Notícies relacionades

Les protestes contra la reforma de pensions del Govern d’Emmanuel Macron es prolonguen ja des del 5 de desembre.

Des d’aleshores i de manera continuada, sectors com el ferroviari s’han vist afectats diàriament amb talls que han alterat principalment el transport urbà a la capital, mentre que aquest dijous ja és la quarta jornada que els sindicats criden a la vaga general exigint la retirada total del text.