EL DILEMA DEL REGNE UNIT

Tusk diu que «en set o vuit hores» se sabrà quan serà el 'brexit'

«Les negociacions estan en curs, tot va bé, però tot és possible amb els nostres socis britànics», afegeix el president del Consell Europeu

zentauroepp50348885 23 september 2019  us  new york  uk prime minister boris joh191011123752

zentauroepp50348885 23 september 2019 us new york uk prime minister boris joh191011123752 / Stefan Rousseau

1
Es llegeix en minuts

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha manifestat avui que «en set o vuit hores» es coneixerà quan es podrà produir el ‘brexit’, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. «En teoria, tot hauria d’estar clar en set o vuit hores», va dir Tusk en declaracions recollides pel canal de televisió polonès TVN24.

«Les negociacions estan en curs, tot va bé, però tot és possible amb els nostres socis britànics», va matisar Tusk, que va afegir: «En teoria, podríem arribar a un acord demà. Un acord necessari per evitar el caos que suposaria el ‘brexit’ sense acord».

Complir la legislació

Notícies relacionades

Poc abans de conèixer-se aquestes paraules de Tusk, a Londres el titular britànic per a la sortida del Regne Unit de la UE, Steve Barclay, va assegurar que el primer ministre, Boris Johnson, «complirà» la legislació que l’obliga a sol·licitar un retard del ‘brexit’ si no s’arribés a un acord abans del 19 d’octubre.

En una declaració davant del comitè parlamentari per a la marxa del país del bloc europeu, Barclay va assegurar que el líder conservador escriurà una carta a Brussel·les sol·licitant una pròrroga si abans d’aquest dissabte Londres i Brussel·les no han arribat encara a un pacte de sortida.