Tensions militars

Corea del Nord llança dos projectils al mar del Japó

Aquest episodi succeeix els llançaments del mes de maig passat

zentauroepp48091314 epa2769   corea del norte   10 05 2019   fotograf a cedida p190510191727

zentauroepp48091314 epa2769 corea del norte 10 05 2019 fotograf a cedida p190510191727 / KCNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Corea del Nord ha llançat dos projectils des de la seva costa oriental. Els llançaments, segons fonts militars sud-coreanes, van ser fets des de les proximitats de la ciutat de Wonsan, cap al mar, amb una trajectòria d’uns 430 quilòmetres, segons ha informat la Junta d’Estat Major de Corea del Sud.

"Les nostres Forces Armades estan monitoritzant de prop la situació", afegeix la font, citada per l’agència sud-coreana Yonhap. Un dels"projectils no identificats" va ser llançat a les 05.34 hora local (20.34 GMT de dimecres) i l’altre, 23 minuts després, segons el comunicat de la Junta de l’Estat Major.

La nota oficial afegeix que tant les autoritats deCorea del Sud com les delsEstats Unitsestan analitzant la informació disponible per confirmar de quin tipus de projectils es tracta.

Míssils balístics

En altres ocasions, quan les autoritats militars sud-coreanes han utilitzat inicialment el terme "projectils" per referir-se a aquests llançaments, s’ha confirmat posteriorment que es tractava de míssils balístics. Segons el comunicat oficial, els dos projectils van caure en aigües del mar del Japó, anomenat mar de l’Est a les dues Corees.

Notícies relacionades

Es tracta del primer llançament des dels realitzats al maig passat, que van ser supervisats personalment pel líder nord-coreà, Kim Jong-un, i dels quals van informar oportunament els mitjans de comunicació del règim de Pyongyang.

En aquesta ocasió no hi ha hagut informacions des de Pyongyang que en donin compte. Els fets es coneixen després que Kim es reunís el passat 30 de juny a la frontera entre les dues corees amb el president nord-americà, Donald Trump, en una cimera històrica que va buscar reprendre el diàleg per aconseguir la desnuclearització de la península coreana.