Detingut el vicepresident del Parlament per haver recolzat l'alçament armat contra Maduro

Desenes de veïns van reaccionar contra la detenció amb crits de «llibertat»

AME461  CARACAS  VENEZUELA   08 05 2019 - Vista de la camioneta donde se encuentra el primer vicepresidente del Parlamento  Edgar Zambrano  mientras el Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional realiza un operativo para arrestarlo  este miercoles al lado del edificio del partido politico Accion Democratica  en Caracas  Venezuela   Zambrano se nego a entregarse  por lo que la SEBIN procedio a levantar la camioneta en la que estaba montado para transportarlo  EFE  Miguel Gutierrez

AME461 CARACAS VENEZUELA 08 05 2019 - Vista de la camioneta donde se encuentra el primer vicepresidente del Parlamento Edgar Zambrano mientras el Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional realiza un operativo para arrestarlo este miercoles al lado del edificio del partido politico Accion Democratica en Caracas Venezuela Zambrano se nego a entregarse por lo que la SEBIN procedio a levantar la camioneta en la que estaba montado para transportarlo EFE Miguel Gutierrez / Miguel Gutierrez (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Funcionaris del Servei d’Intel·ligència de Veneçuela van detenir dimecres el primer vicepresident del Parlament, Edgar Zambranola immunitat parlamentària del qual va ser aixecada per l’oficialista Assemblea Nacional Constituent (ANC) després que recolzés el fallit alçament militar contra el Govern.

"Vam ser sorpresos pel Sebin (Servei Bolivarià d’Intel·ligència Nacional), al negar-nos a sortir del nostre vehicle; van utilitzar una grua per traslladar-nos de manera forçosa directament a l’Helicoide (seu de l’organisme)", va dir Zambrano a Twitter.

Minuts abans, el diputat, militant del partit Acció Democràtica (AD), havia alertat que era al seu vehicle i que estava envoltat per funcionaris del Servei d’Intel·ligència.

Desenes de veïns van reaccionar contra la detenció i els carrers es van omplir de crits de ‘llibertat’ i van corejar l’himne d’AD, ja que l’arrest va ser a prop de la seu del partit.

"És un segrest"

El cap del Parlament, Juan Guaidó, reconegut com a president interí de Veneçuela per més de cinquanta països, va reaccionar davant la detenció i la va qualificar de "segrest".

"El règim a segrestat el primer vicepresident de l’Assemblea Nacional (AN, Parlament)", va dir Guaidó a Twitter.

A Zambrano l’ANC li va retirar la immunitat parlamentària dimarts. L’ANC, un fòrum no reconegut per l’oposició ni per diversos governs del món, per la seva presumpta implicació en diversos delictes relacionats amb el fallit aixecament militar de la setmana passada liderat per Guaidó.

L’ANC també va aixecar la immunitat de sis diputats més que van recolzar l’aixecament: Luis Florido, Mariela Magallanes, Américo de Grazia, Richard Blanco i Simón Calzadilla; però de moment cap d’ells ha sigut detingut.

A més, el Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) va sol·licitar a aquest òrgan que revisés el fur dels parlamentaris Sergio Vergara, Juan Andrés Mejía i Freddy Superlano.

Notícies relacionades

L’ANC ha donat per aixecada la immunitat d’altres diputats en el passat, alguns dels quals avui estan avui, en procediments qüestionats per bona part de la comunitat internacional.

Veneçuela travessa un pic de tensió política des del gener passat, quan Nicolás Maduro va jurar un nou mandat de 6 anys que no reconeix l’oposició ni part de la comunitat internacional i, en resposta a això, Guaidó va proclamar un Govern interí que compta amb el suport de més de 50 països, amb els Estats Units al capdavant.