SUCCÉS SOTA INVESTIGACIÓ

Quatre militars i dos policies, assassinats en una emboscada a Veneçuela

Els crims s'han comès en una zona boscosa de l'estat d'Aragua, al centre-nord del país

AME8849. CARACAS (VENEZUELA), 04/05/2019.- Vista del despliegue militar en las inmediaciones de la sede del comando general de la Armada Bolivariana, este sábado en San Bernardino, Caracas (Venezuela). El presidente del Parlamento de Venezuela, Juan Guaidó, pidió a la población que marche pacíficamente hacia los cuarteles y pida a los militares que den la espalda al Gobierno de Nicolás Maduro. EFE/ Rayner Peña

AME8849. CARACAS (VENEZUELA), 04/05/2019.- Vista del despliegue militar en las inmediaciones de la sede del comando general de la Armada Bolivariana, este sábado en San Bernardino, Caracas (Venezuela). El presidente del Parlamento de Venezuela, Juan Guaidó, pidió a la población que marche pacíficamente hacia los cuarteles y pida a los militares que den la espalda al Gobierno de Nicolás Maduro. EFE/ Rayner Peña / Rayner Peña (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE / Caracas

Quatre militars, un dels quals un general, i dos funcionaris policials han sigut assassinats aquest dissabte en una emboscada a l’estat d’Aragua, al centre-nord de Veneçuela, segons ha informat a Efe una font amb coneixement del cas. Es desconeixen els noms de les víctimes i les causes de l’atac en un moment en què el país està en plena convulsió sociopolítica després de la crida fracassada de Guaidó a la població per envoltar les casernes.

Els crims han ocorregut en una zona boscosa de la carretera que uneix les localitats de Magdaleno i Palo Negro, on la Força Armada veneçolana gestiona una unitat agrícola. Tampoc s’ha indicat si els uniformats han sigut desposseïts de les seves pertinences i armes de foc reglamentàries.

El governador de l’entitat, Marco Torre, i el director de la policia científica, Douglas Rico, coordinen les tasques d’investigació. Els funcionaris policials pertanyien al cos de l’estat d’Aragua i els militars al component d’aviació de la Base Aèria El Libertador (BAEL), també situada en aquesta entitat. Cap autoritat militar s’ha pronunciat en relació al succés violent.

Aragua, la regió més violenta de Veneçuela

Notícies relacionades

La violència criminal és freqüent a Veneçuela, un país que pateix una “epidèmia” de fets violents, segons l’oenagé Observatori Veneçolà de la Violència (OVV). Segons aquesta ONG, el 2018 van morir 23.047 persones per fets violents –la majoria dels quals comesos amb armes de foc–, cosa que suposa una mitjana de 81,4 morts violentes per cada 100.000 habitants. L’estat d’Aragua, precisament, va ser l’any passat la regió més violenta de Veneçuela, amb 168 homicidis per cada 100.000 habitants.

També aquest dissabte, un helicòpter de l’Exèrcit veneçolà s’ha precipitat a terra al municipi de Caracas d’El Hatillo amb 7 tripulants a bord, segons ha informat l’autoritat local, Elías Sayegh. La Força Armada veneçolana tampoc ha reaccionat a aquest fet, malgrat que aquest matí el comandant general de l’Exèrcit, Jesús Suárez Chourio, i el ministre de Defensa, Vladimir Padrino, han aparegut amb el governant Nicolás Maduro en un centre d’ensinistrament militar a l’estat de Cojedes (nord-oest).

Temes:

Veneçuela