Exigeixen aturar les repatriacions

El grup que va assaltar l'Ambaixada nord-coreana a Madrid assegura que prepara "grans accions"

Defensa Civil Cheollima adverteix que el règim de Kim Jong-un patirà "més humiliació"

jcarbo47334757 embajada corea madrid190314142449

jcarbo47334757 embajada corea madrid190314142449 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Defensa Civil Cheollima, el grup que va reivindicar l’assalt a l’Ambaixada de Corea del Nord a Madrid, ha assegurat en un comunicat que està preparant "grans accions", mentre ha advertit que el règim que lidera Kim Jong-un patirà més "humiliació" si continua amb els abusos als drets humans.

"Ens estem preparant ara per a grans accions. Fins aleshores, estarem callats com la calma abans de la tempesta", ha afirmat el grup dissident nord-coreà, en un comunicat que arriba dies després que la setmana passada anunciés que suspenia les seves activitats.

El grup dissident, també conegut com a Free Joseon , ha deixat clar que "com més rebutgi" el règim que lidera Kim Jong-un les seves crides per "desmantellar els campaments de presoners polítics", "més humiliació experimentarà", segons informa l’agència de notícies sud-coreana Yonhap.

A més, ha exigit al règim nord-coreà que aturi totes les repatriacions de desertors nord-coreans i comenci a reformar-se i a obrir-se al món exterior. El comunicat de Defensa Civil Cheollima arriba després que el Govern nord-coreà hagi denunciat que l’assalt a la seva Ambaixada a Madrid va ser un "greu atac terrorista".

Informacions "especulatives"

"Estem seguint els rumors que ens arriben de totes bandes que diuen que l’FBI dels Estats Units i uns mocosos d’un òrgan anti-nord-coreà van estar implicats en l’incident terrorista", va assegurar diumenge un responsable del Ministeri d’Afers Exteriors nord-coreà, segons va informar l’agència oficial KCNA diumenge.

En un comunicat publicat dijous a la seva pàgina web, Defensa Civil Cheollima va assegurar que té "més tasques per davant" i que havia decidit suspendre temporalment les seves activitats per les informacions "especulatives" publicades als mitjans.

"Sol·licitem als mitjans que abandonin el seu interès en la nostra organització i els seus membres", va afirmar el grup dissident, per després assenyalar que inclou entre els seus integrants refugiats nord-coreans, tot i que no ha contactat recentment amb desertors del règim establerts a Corea del Sud.

Així mateix, va reclamar als mitjans que deixessin de fer atenció als seus membres. Un dia abans, Lee Wolosky, un advocat nord-americà que representa al grup dissident, va assegurar que el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que investiga l’assalt a la legació diplomàtica, va intentar "arribar a conclusions sense cap aportació dels representants" del grup.

Identificat el principal sospitós

El principal sospitós de l’assalt a l’Ambaixada de Corea del Nord a Madrid va ser identificat pel jutge José de la Mata com a Adrián Hong Chang, un activista veterà i conegut pel seu rebuig al règim de Kim Jong-un que ha participat en multitud d’actes per denunciar la violació de drets humans per part de Pyongyang.

Notícies relacionades

El grup Free Joseon  es va donar a conèixer el 2017 amb un vídeo en què afirmava que estava protegint el fill de Kim Jong-nam, germanastre de Kim Jong-un, assassinat amb un agent nerviós en un aeroport de Malàisia.

En el seu comunicat de reivindicació de l’assalt de la legació diplomàtica nord-coreana a Madrid, el grup dissident va assegurar que no es van utilitzar armes i que ningú va ser emmordassat ni colpejat, en contra del que sosté el jutge espanyol.