Cinc són menors

Sis morts i desenes de ferits en una estampida en un concert a Itàlia

Els fets han ocorregut a la sortida d'una discoteca de Corinaldo, a prop d'Ancona, després d'una actuació del raper italià Sfera Ebbasta

Uns altres set joves, d'entre 14 i 20 anys, es troben hospitalitzats en estat molt greu i la seva vida corre perill

6fe0afa5-86fd-4938-82e6-a9cd0c6dcc9f-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Cinc de menors i una dona han mort al produir-se una estampida a la discoteca 'Lanterna azzurra' de la localitat italiana de Corinaldo, a la província d’Ancona, a uns 300 quilòmetres a l’est de Roma, durant el concert d’un conegut raper, suposadament perquè algú va fer servir un esprai pebre, segons van informar els bombers. Els morts són tres noies, dos nois i una mare que havia acompanyat la seva filla al concert de l’italià Sfera Ebbasta.

Entre els ferits hi ha set joves, d’entre 14 i 20 anys. El director general de l’hospital Ospedali Riuniti d’Ancona, Michele Caporossi, ha explicat en roda de premsa que els joves són cinc nois i dues noies que presenten diferents traumatismes per aixafament del tòrax i que van ser ingressats en reanimació. Els ferits han sigut distribuïts als hospitals de les localitats pròximes i els més greus han sigut traslladats a Ancona, a la regió central de Las Marcas.

Els fets es van produir a la una de la matinada. Alguns testimonis han explicat que van començar a córrer després d’espantar-se al sentir una olor àcida i que es van dirigir a les portes d’emergència del local, que estaven tancades. En l’intent de sortir del local per una de les portes que van aconseguir obrir, els nois es van començar a amuntegar i una barana es va ensorrar, amb la qual cosa van caure al buit. Alguns dels morts van morir al caure’ls altres persones a sobre i els bombers van confirmar que dins de la discoteca no hi va haver víctimes.

A les imatges difoses pels bombers, es veuen desenes de joves que estan sent atesos en una carretera, alguns dels quals són portats amb lliteres.

Investigació en marxa

"El que havia de ser una trobada alegre s’ha convertit en una tragèdia inacceptable", va escriure el primer ministre italià, Giuseppe Conte, a les xarxes socials. El president de la República italiana, Sergio Mattarella, per la seva banda, ha lamentat els fets en un comunicat en el qual ha remarcat que "és necessari garantir la seguretat en llocs de reunió plens de gent, a través de rigorosos controls." 

Els investigadors intenten esbrinar què va provocar l’estampida i per què no es van obrir les portes d’emergència, en especial aquella en què es van amuntegar el major nombre de joves i on van ser trobades les víctimes mortals. El ministre de l’Interior, Matteo Salvini, ja ha avançat que és "probablement cert que a l’interior del local hi havia molta més gent de la prevista i de la permesa".

Notícies relacionades

Sfera Ebbasta és un dels rapers més famosos d’Itàlia, tot un ídol per als adolescents. 

 

Temes:

Itàlia