PROBLEMA MIGRATORI

Trump amenaça de tancar la frontera amb Mèxic i enviar-hi l'Exèrcit

El president dels EUA intenta impedir que la caravana de milers de migrants hondurenys entrin al país

jcarbo45514226 honduras salvador inmigrantes181018201447

jcarbo45514226 honduras salvador inmigrantes181018201447 / MARVIN RECINOS

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

El president dels EUA, Donald Trump, ha amenaçat aquest dijous de tancar la frontera sud del país amb Mèxic si la caravana de milers de migrants hondurenys que va sortir dissabte passat d’Hondures amb rumb als Estats Units continua amb el seu trajecte.

"A més de suspendre tots els pagaments a aquests països, que sembla que gairebé no tenen control sobre la seva població, he de demanar a Mèxic, en els termes més enèrgics, que aturi aquest atac, i si no ho pot fer, cridaré a l’Exèrcit dels EUA i TANCARÉ LA NOSTRA FRONTERA SUD!", ha sentenciat Trump en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

El president nord-americà considera que els líders de països com ara Guatemala, Hondures i el Salvador "fan molt poc per aturar" el flux de persones, "entre les quals hi ha molts criminals", que travessen Mèxic per entrar als EUA.

"L’assalt al nostre país i a la nostra frontera el seu, incloent els elements criminals i l’entrada de drogues és molt més important per a mi, com a president, que el comerç o l’UMSCA (el nou tractat comercial entre els EUA, Mèxic i el Canadà). Espero que Mèxic aturi aquest atac a la seva frontera nord", ha afegit en un altre tuit.