ATAC DE SALISBURY

Putin diu que han trobat els dos sospitosos de l'atac als Skripal

El president rus assegura que són tots dos civils i que no hi ha res criminal en les seves conductes

undefined45002365 file photo  alexander petrov and ruslan boshirov  who were f180912104648

undefined45002365 file photo alexander petrov and ruslan boshirov who were f180912104648 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president rus, Vladímir Putin, ha afirmat avui que les autoritats russes coneixen les identitats de les dues persones assenyalades pel Regne Unit com a sospitosos del’atac a l’exespia rus Serguéi Skripal i la seva filla Yulia el març passat, i va expressar la seva confiança que aquests dos "civils" compareixeran davant dels mitjans.

"Sabem qui és; els trobem", va dir el cap del Kremlin al contestar una pregunta en la sessió plenària del IV Fòrum Econòmic Oriental que se celebra a la ciutat russa de Vladivostok i és transmesa en directe per televisió. Putin va remarcar que tots dos són "civils" i va assegurar que "no hi ha res criminal" en les seves conductes. Va expressar la seva confiança que els dos homes, identificats per l’autoritats britàniques com aAleksandr Petrov i Ruslan Boixirov, oficials del servei d’intel·ligència militar russa segons Londres, apareixeran públicament.

Davant dels mitjans 

Notícies relacionades

"Vull adreçar-m’hi perquè ens escoltin. Seria bo que anessin als mitjans de comunicació", va dir el president rus. El Regne Unit va assenyalar dimecres passat a Petrov i Boixirov com els presumptes responsables de l’enverinament dels Skripal el 4 de març passat amb Novitxok, un agent nerviós de fabricació militar russa, a Salisbury. 

Tant Scotland Yard com la primera ministra britànica, Theresa May, van facilitar detalls sobre els moviments dels dos homes després de la seva arribada al Regne Unit el 2 de març passat, dos dies abans de l’atac de Salisbury, i la seva partida cap a Moscou la mateixa jornada de l’enverinament. En l’atac, el policia britànic Nick Bailey va resultar també afectat, però, igual com els Skripal, va aconseguir recuperar-se. A més, una parella es va contaminar accidentalment al trobar un flascó amb residus i la dona, Dawn Sturgess, va morir per complicacions el 8 de juliol.