ATEMPTAT DE SALISBURY

May diu que els dos autors de l'enverinament dels Skripal són espies russos

Segons Londres, els sospitosos van viatjar al Regne Unit dies abans de l'atac amb passaports de Rússia

zentauroepp44908838 topshot   a handout picture taken at salisbury train station180905141535

zentauroepp44908838 topshot a handout picture taken at salisbury train station180905141535

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia britànica ha difós els noms de dos homes de nacionalitat russa com a sospitosos de l’enverinament amb agent nerviós Novitxok de Serguei i Iúlia Skripal el mes de març passat a la localitat de Salisbury. Segons el diari britànic 'The Guardian', els dos presumptes implicats van viatjar al Regne Unit uns dies abans de l’atac amb passaports russos sota els nomsd’Alexander Petrov  Ruslan Boshirov. La fiscalia ha confirmat que té prou proves per acusar-los. 

Notícies relacionades

En una al·locució a la Cambra dels Comuns, la primera ministra, Theresa May, ha assenyalat que el Govern ha conclòs que els sospitosos són membres d’espionatge rus. May ha assegurat que "gairebé amb tota seguretat" l’operació va ser aprovada des de les altes instàncies de l’Estat rus i que s’interpreta com "un missatge els russos" residents al Regne Unit. A més, ha avisat que Rússia pagarà les conseqüències d’aquesta acció.

Sense extradició

Sue Hemming, la directora dels serveis legals de la fiscalia, ha precisat que serà la justícia qui decidirà si les proves són prou concloents per culpar els sospitosos. "No sol·licitarem a Rússial’extradició  dels dos homes, ja que la Constitució russa no ho permet. Moscou ho ha deixat ben clar en altres ocasions", ha afegit Hemming. "No obstant, tenim una ordre d’arrest europea, cosa que significa que si els sospitosos viatgen a un país on el mandat europeu és vàlid, seran arrestats i extradits per aquests càrrecs que no prescriuen", ha conclòs.