INVESTIGACIÓ POLICIAL

Identificats els agressors de l'atleta Osakue a Itàlia

Els autors, tres joves de 18 anys, asseguren haver actuat per "diversió", no per racisme

zentauroepp44494095 daisy osakue atleta agredida en italia turin180803104542

zentauroepp44494095 daisy osakue atleta agredida en italia turin180803104542

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats italianes han identificat tres joves com els agressors de l’atleta Daisy Osakue, d’origen nigerià i ferida a un ull després que li llancessin ous, i han al·legat que no van actuar per racisme, sinó per mera diversió.

Els agressors són tres joves de 19 anys de la província de Torí (nord-oest) que van confessar davant de la policia haver actuat per entreteniment, ja que pel que sembla es divertien llançant ous des d’un cotxe als vianants, han informat els mitjans locals.

Els carrabiners (policia militaritzada) els van identificar després de revisar les imatges de les càmeres de vigilància i registrar la matrícula del vehicle, propietat del pare d’un dels joves.

Fill d’un regidor del Partit Demòcrata

Un d’ells, Federico De Pascali, és fill d’un regidor del Partit Demòcrata (centreesquerra) de l’Ajuntament de Vinovo.

El noi ha explicat en una entrevista publicada aquest divendres pel diari torinès 'La Stampa' que van actuar per mera diversió: "No sabíem què fer (...) En qualsevol cas, juro que no té res a veure amb el racisme. Ara només vull demanar disculpes a Daisy", ha admès.

Federico De Pascali ha explicat que els seus dos amics i ell la van elegir per casualitat i que es van adonar de la indignació que va suscitar la seva “estupidesa”l’endemà, a través de les xarxes socials.

"No li volia fer mal. Si m’hagués adonat que li havia fet mal, m’hauria aturat a socórrer-la (...) Hem sigut uns cretins", ha considerat el jove, que conduïa el vehicle.

Abrasió de la còrnia

La nit del 30 de juliol passada, la llançadora de disc de la selecció italiana sub-23, Daisy Osakue, va resultar ferida a un ull després que diversos desconeguts li llancessin ous des d’un cotxe, cosa que al principi es va prendre com un episodi de racisme.

Va haver de ser operada per abrasió de la còrnia i per retirar-li un fragment de closca d’ou.

La jove atleta, considerada una de les promeses italianes del llançament de disc, va explicar llavors que no va rebre insults de caràcter racista durant l’agressió, però va apuntar que "és estrany que a mitjanit algú vagi en un cotxe amb ous".

Notícies relacionades

El president del Comitè Olímpic Italià ha lamentat la possibilitat que Osakue es pugui perdre el Campionat Europeu d’Atletisme a Berlín, des del 6 d’agost, ja que està en tractament i prenent altes dosis de corticoides.

L’agressió va suscitar un gran enrenou a Itàlia a causa d’una primera sospita que pogués respondre a qüestions racistes.