DRAMA A LA FRONTERA

La justícia dona a Trump 30 dies per reunificar els fills i pares separats

Els menors de 5 anys hauran de tornar amb els progenitors en un màxim de dues setmanes

LWS119. MCALLEN (EE.UU.), 26/06/2018.- Familias migrantes son procesadas en la Estación Central de Autobuses antes de ser trasladadas a Caridades Católicas hoy, martes 26 de junio de 2018, McAllen, Texas (EE.UU.). El presidente Trump ordenó la semana pasada que su Gobierno frenara la separación de las familias en la frontera y que en cambio mantuviera juntos a los niños con sus padres o familiares en centros de detención. Esa división de las familias era una consecuencia de su política de tolerancia cero hacia la inmigración ilegal, que lleva a su Ejecutivo a procesar criminalmente a los indocumentados. Hasta ahora, las autoridades han reunido con sus familiares a 522 niños inmigrantes, aunque 2.053 menores siguen recluidos, según datos publicados el sábado por el Departamento de Seguridad Nacional. EFE/LARRY W. SMITH

LWS119. MCALLEN (EE.UU.), 26/06/2018.- Familias migrantes son procesadas en la Estación Central de Autobuses antes de ser trasladadas a Caridades Católicas hoy, martes 26 de junio de 2018, McAllen, Texas (EE.UU.). El presidente Trump ordenó la semana pasada que su Gobierno frenara la separación de las familias en la frontera y que en cambio mantuviera juntos a los niños con sus padres o familiares en centros de detención. Esa división de las familias era una consecuencia de su política de tolerancia cero hacia la inmigración ilegal, que lleva a su Ejecutivo a procesar criminalmente a los indocumentados. Hasta ahora, las autoridades han reunido con sus familiares a 522 niños inmigrantes, aunque 2.053 menores siguen recluidos, según datos publicados el sábado por el Departamento de Seguridad Nacional. EFE/LARRY W. SMITH / LARRY W. SMITH (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 La justícia dels Estats Units ha ordenat aquest dimecres al Govern de Donald Trump que torni als pares en un termini de 30 dies els centenars de menors separats dels pares a la frontera amb Mèxic.

Notícies relacionades

El jutge federal que va prendre la decisió, Dana Sabraw, amb tribunal a San Diego (Califòrnia), també va ordenar tornar els menors de 5 anys als pares en un màxim de 14 dies.

Des que els Estats Units van iniciar a l’abril la seva polèmica estratègia de "tolerància zero" contra la immigració, suspesa la setmana passada per les enormes crítiques rebudes, el Govern de Trump ha separar dels pares 2.575 de menors d’edat, i tan sols 522 dels quals han tornat amb ells.