Guatemala també obre la seva ambaixada a Jerusalem

El país centreamericà segueix els passos dels Estats Units

zentauroepp43349674 fotos embajada guatemala en jerusal n  recibidos x  efe jeru180516090612

zentauroepp43349674 fotos embajada guatemala en jerusal n recibidos x efe jeru180516090612 / Patricia Martinez

1
Es llegeix en minuts
EL Periódico

L’Ambaixada de Guatemala a Jerusalem s’ha inaugurat amb la presència del president del país, Jimmy Morales, i el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, dos dies després que els Estats Units obrissin la seva.

"Benvinguda a casa, Ambaixada de Guatemala", va dir l’alcalde de la ciutat, Nir Barkat, referint-se que el país centreamericà reobria la seva legació diplomàtica a Jerusalem, on va estar fins el 1980, any en què el Consell de Seguretat de Nacions Unides va ordenar als estats membres de l’organització que encara no havien retirat les seves ambaixades, fer-ho.

Jimmy Morales va arribar amb la seva dona, Patricia Marroquín de Morales, a l’aeroport David Ben Gurion de Tel-Aviv, on va ser rebut per una comitiva en què va participar la ministra de Relacions Exteriors de Guatemala, Sandra Jovel, l’ambaixador guatemalenc al país i autoritats del Ministeri d’Exteriors israelià.

Les muralles de la Ciutat Vella de Jerusalem es van il·luminar ahir a la nit amb projeccions de les banderes de Guatemala, els EUA i Israel, i el text: "Gràcies, president Jimmy Morales Cabrera".

L’alcalde Barkat va agrair en l’encesa de les projeccions a Morales la "valenta decisió" d’inaugurar l’ambaixada i va instar altres països a unir-se als Estats Units i Guatemala: "Facin el correcte i portin les seves ambaixades a Jerusalem, la nostra capital eterna", va declarar.

Notícies relacionades

En aquesta visita oficial de només dos dies el president Morales està acompanyat del ministre de Defensa, Luis Miguel Ralda; el titular d’Economia, Acisclo Valladares; el president del Congrés, Álvaro Arzú Escobar, i el secretari d’Intel·ligència Estratègica, Mario Duarte García, van informar fonts guatemalenques.

Morales es reunirà amb el seu homòleg, Reuven Rivlin; amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i amb Barkat, que li lliurarà les claus honorífiques de la ciutat.