ARTEFACTE HISTÒRIC

Evacuat el centre de Berlín per una bomba de la segona guerra mundial

L'operació ha obligat a interrompre el trànsit ferroviari de la principal estació de trens de la capital alemanya i a desallotjar gairebé 10.000 persones

zentauroepp43006361 german police experts work during the disposal operations of180420120345

zentauroepp43006361 german police experts work during the disposal operations of180420120345 / STR

1
Es llegeix en minuts

La policia de Berlín ha evacuat aquest divendres el centre de la ciutat, inclosa l'estació central de trens, el ministeri d'Economia i el Museu d'Història Natural i part de la clínica universitària de la Charité, la més gran del centre de Berlín, per desactivar una bomba de la segona guerra mundial. Les autoritats han acordonat un radi de 800 metres al voltant del lloc on es troba la bomba i es calcula que unes 10.000 persones seran evacuades

L'operació ha començat a les 8.00 del matí i no s'ha concretat quant temps es necessitarà per desactivar l'artefacte, de 500 quilograms. La bomba va ser detectada fa uns dies durant unes obres al barri cèntric de Mitte, al carrer Deidestrasse, i segons va explicar llavors la policia, l'artefacte es manté en un "estat segur" i "no hi ha un perill directe". 

Notícies relacionades

L'empresa de ferrocarrils Deutsche Bahn (DB) ha comunicat que espera que les línies de llarga distància siguin interrompudes fins a les 14.00 hores, encara que ha organitzat un ampli operatiu per informar i desviar els passatgers afectats cap a altres estacions per intentar minimitzar l'efecte de l'operació en el trànsit ferroviari. Les tasques de desactivació de l'artefacte també afectaran el transport metropolità, ja que per l'estació central de ferrocarrils passen diverses línies de metro, a més dels trens de rodalies i els de mitjana i llarga distància. 

Bombes vives i municions 

Set dècades després de la segona guerra mundial, Alemanya continua descobrint més de 2.000 tones de bombes actives i municions cada any. El 2017, unes 60.000 persones van haver de ser evacuades a Frankfurt després del descobriment d'una bomba llançada per la Reial Força Aèria Britànica.