El destructor des d'on es van llançar els míssils contra Síria té la base a Rota

Dos avions d'aprovisionament amb base a Saragossa participen en l'operació

1
Es llegeix en minuts

El destructor nord-americà des d'on s'han disparat els míssils de l'atac contra Síria té la base a Rota. Segons han informat fonts del Ministeri espanyol de Defensa, aquest navili de guerra va salpar fa diverses setmanes amb destí al Mediterrani oriental, abans del bombardeig amb armes químiques. 

Les autoritats nord-americanes no han informat oficialment de quin destructor es tracta ni de la ubicació des de la qual ha llançat l'atac. No obstant, fonts oficials citades per mitjans nord-americans han assenyalat que es tracta del USS Donald Cook, des d'on es van disparar diversos míssils de creuer Tomahawk. Segons la CNN, el navili era al mar Roig en el moment de l'atac.

A més, dos avions d'aprovisionament en vol de la força aèria dels EUA, amb base a Saragossa, han prestat suport logístic a l'atac.

"Atac legítim i proporcionat"

Notícies relacionades

Durant els últims dies, els EUA han anat informant Espanya a través del Comitè Conjunt Permanent Hispano-nord-americà i del Comitè Bilateral d'Alt Nivell, segons ha detallat el ministeri.

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha qualificat de "legítim i proporcionat" l'atac militar contra Síria que han fet de manera coordinada els Estats Units, França i el Regne Unit davant les "atrocitats" amb armes químiques perpetrades pel règim i que, segons ha subratllat, constitueix un "crim contra la humanitat".