La policia anglesa demana a 500 persones que es rentin la roba pel gas tòxic

Alerta els clients d'una pizzeria i un 'pub' que podrien haver coincidit amb Serguei Skirpal

zentauroepp42468235 personnel in protective coveralls and breathing equiptment c180311124743

zentauroepp42468235 personnel in protective coveralls and breathing equiptment c180311124743 / DANIEL LEAL-OLIVAS

1
Es llegeix en minuts

La policia britànica ha demanat aquest diumenge a més de 500 persones que van estar fa una setmana en un pub) que es rentin les seves pertinences com a mesura de precaució per si van estar en contacte amb el gas nerviós que va enverinar l'exespia rus Serguei Skripal.

Les forces de seguretat han detectat traces de l'agent químic que ha deixat en estat crític Skripal, de 66 anys, i la seva filla, Yulia, de 33, a la pizzeria Zizzi de la localitat anglesa i al pubsegons ha revelat la BBC.

El consell de netejar les seves pertinences s'aplica a totes les persones que van estar allà a partir de les 13.30 GMT de diumenge passat, quan l'agent doble rus i la seva filla van ser trobats inconscients després d'haver estat en aquests dos locals.

L'assessora científica en assumptes mèdics de les autoritats angleses, Sally Davies, ha assegurat a la cadena pública que el risc per a la salut dels ciutadans és "baix".

Consells de neteja

La policia aconsella als que van passar per aquest pubque rentin a màquina la roba que van portar diumenge passat per eliminar possibles restes de la substància que va enverinar l'espia.

Recomana, a més, que les peces de roba que no es puguin rentar a màquina s'introdueixin, de moment, en una doble bossa de plàstic.

Els telèfons mòbils, altres dispositius electrònics i les bosses han de ser netejats amb tovalloles humides, que acte seguit han de ser introduïdes en una bossa de plàstic i dipositades a les escombraries.

Objectes com joies i vasos han de ser rentats amb aigua calenta i detergent, segons aquestes recomanacions.

Notícies relacionades

A més delpubi el restaurant on va estar Skripal diumenge, així com el seu domicili, la policia ha analitzat la tomba de la seva dona, Liudmila, que va morir de càncer als 60 anys el 2012.

Oficials amb vestits protectors van retirar així mateix les flors del memorial dedicat al fill del doble espia, Aleksandr, que va morir per una insuficiència hepàtica a Sant Petersburg l'any passat, amb 43 anys, i les cendres del qual es van traslladar al Regne Unit.