ALARMA A LA CAPITAL FRANCESA

Un home armat ataca amb un ganivet un militar a París

L'agressor, que ha fet referències a Al·là, ha sigut detingut durant l'acció, que no ha provocat ferits i ha tingut lloc a prop de l'estació de metro Châtelet

mbenach40117739 view of one of the entrances of the chatelet metro station i170915122551

mbenach40117739 view of one of the entrances of the chatelet metro station i170915122551 / Thibault Camus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / París

Un home armat amb un ganivet ha intentat aquest divendres agredir al centre de París un militar de l'operació antiterrorista Sentinelle, ha indicat la ministra de Defensa, Florence Parly. "No sabem més sobre les intencions de l'agressor, que ha sigut detingut", ha explicat Parly en una entrevista a l'emissora Europe 1.

Un portaveu de la Prefectura de Policia de París ha assenyalat a Efe que la Fiscalia antiterrorista s'encarrega de les indagacions sobre els fets, que han passat cap a les 6.30 hores locals (4.30 GMT) a l'estació de metro Châtelet.

L'home, que segons el Ministeri de Defensa va fer al·lusions a Al·là durant l'atac, va ser reduït sense que hi hagués cap ferit. Per la ministra, aquest resultat posa en evidència la capacitat dels militars que formen part de Sentinelle per complir amb la seva missió.

L'emissora France Info va explicar que l'agressor no tenia antecedents policials. Després de la seva detenció, va assegurar que havia pres "medicaments" abans del seu atac frustrat, segons el canal BFMTV. Fonts de la investigació van assenyalar a l'agència Reuters que s'ha registrat un domicili vinculat amb l'assaltant, d'uns 40 anys i d'origen marroquí.

Es tracta del setè atac contra un militar de la força Sentinelle, que es va posar en marxa per l'onada d'atemptats que ha patit França des de començaments del 2015.

Desplegament de militars

Precisament, ahir es va anunciar una modificació d'aquest dispositiu antiterrorista pel qual 7.000 militars contribueixen a la protecció del territori francès, en reforç de les forces de l'ordre.

Notícies relacionades

Parly va indicar que els canvis són per fer "el dispositiu més flexible" i menys previsible, amb "missions aleatòries" i cada vegada menys estàtiques, i va insistir que no hi haurà menys efectius al carrer.

També va destacar que el manteniment de Sentinelle es justifica perquè el nivell de l'amenaça terrorista a França segueix sent "elevat".