Trump carrega a Twitter contra l'alcalde de Londres

El president dels EUA descriu com a "patètica excusa" la crida de Sadiq Khan per apel·lar a la calma

lainz38702719 us president donald trump announces his decision on the pari170601215829

lainz38702719 us president donald trump announces his decision on the pari170601215829 / SAUL LOEB

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats UnitsDonald Trump, ha qualificat de "patètica excusa" les declaracions de l'alcalde musulmà de Londres, el laborista Sadiq Khan, per demanar als seus conciutadans que mantinguessin la calma després de l'atemptat de dissabte, en què van morir set persones.

"Patètica excusa de l'alcalde de Londres Sadiq Khan, que va haver de pensar ràpid en la seva declaració de 'no hi ha raó per alarmar-se'. MSM (els principals mitjans de comunicació) estan treballant durament per vendre això", va dir Trump en un missatge al seu compte de la xarxa social Twitter.

El president nord-americà es referia a unes declaracions de Khan sobre els atemptats del pont de Londres i Borough Market de dissabte a la nit, en què deia que la ciutat estava de dol i assegurava que el terrorisme "no guanyarà". Khan va demanar que el terrorisme no s'imposi i que no s'estengui la por entre els londinencs pocs dies abans de les eleccions generals al Regne Unit.

"Els londinencs veuran un augment de la presència policial en els pròxims dies. No hi ha raó per alarmar-se", va dir l'alcalde en la declaració que Trump va treure de context.

Trump va insistir en aquest assumpte malgrat les nombroses crítiques de què és objecte pels comentaris que va pronunciar diumenge contra l'alcalde i per haver aprofitat l'atemptat per insistir en la necessitat que s'aprovi el seu veto migratori contra els ciutadans de diversos països musulmans.

Notícies relacionades

Una d'aquestes crítiques va arribar directament de l'ambaixador en funcions dels Estats Units al Regne UnitLewis Lukens, que diumenge va defensar l'alcalde de Londres amb un contundent missatge: "Vull elogiar el fort lideratge de l'alcalde de Londres, al mateix temps que guia la ciutat cap endavant després d'aquest menyspreable atac".

Per nomenament de l'expresident Barack Obama, Lukens va exercir com a ambaixador dels Estats Units al Senegal i a Guinea Bissau entre el 2011 i el 2014, i després va exercir com a número dos a l'ambaixada del Regne Unit, on el gener d'aquest any va passar a ser l'ambaixador davant la falta d'un substitut elegit pel Govern de Trump.