Detingut un home amb "plans terroristes" i armat amb un ganivet al costat del Parlament de Westminster

Segons les primeres informacions no s'han produït ferits

Detingut un home amb diversos ganivets al centre de Londres / NIKLAS HALLE'N-AFP / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts

Per segona vegada en poc més d’un mes, els voltants del Parlament britànic van ser ahir escenari d’una alerta terrorista. Aquesta vegada, afortunadament, el possible atac va ser avortat i no es va haver de lamentar víctimes. Cap a les 14.30 hores, agents de la policia fortament armats van detenir un individu a prop del palau de Westminster. Després d’immobilitzar-lo a terra, van comprovar que dins de la motxilla que portava a l’esquena hi havia diversos ganivets. Uns testimonis parlen de tres, altres diuen haver vist fins a cinc armes blanques, una d’elles un ganivet de cuina, per tallar el pa, de grans dimensions.

La identitat del sospitós, que no va oposar resistència, encara no es coneixia ahir a la nit, però es tracta d’un home de 27 anys, resident a Londres, amb passaport britànic, que no va néixer al Regne Unit. Els serveis d’intel·ligència i les forces antiterroristes de Scotland Yard el tenien als seus radars per considerar-lo algú susceptible de cometre un atemptat. Els investigadors de l’MI5 havien estat seguint els seus passos i li van cridar l’alto per escorcollar-lo abans que pogués passar a l’acció.

Els agents el van conduir a una comissaria d’alta seguretat al sud de la capital, on ahir estava sent interrogat. També van ser registrats diversos domicilis. Es creu que l’home va actuar sol, mentre s’intenta establir quins objectius pretenia atacar i la seva presumible vinculació amb l’extremisme islàmic.

La detenció es va produir a pocs metres d’on el 22 de març Khalid Masood va atropellar diversos vianants al pont de Westminster i va apunyalar mortalment un policia que vigilava l’entrada del Parlament. L’atac es va saldar amb cinc morts, inclòs l’agressor. Scotland Yard no creu que hi hagi una connexió entre Masood i el sospitós ara detingut, molt a prop també del Ministeri d’Afers Estrangers i de la residència oficial de la primera ministra a Downing Street.

 May elogia els agents

Notícies relacionades

Theresa May no era a la vivenda. Es trobava fent campanya electoral a Derbyshire i Leeds i va tenir paraules d’elogi per a les forces de seguretat. «Crec que el que ha passat mostra que la nostra policia i els nostres serveis d’intel·ligència i seguretat estan alerta, com ho estan sempre, buscant mantenir-nos sans i estalvis», va afirmar. «Tenim un enorme deute de gratitud amb ells».

L’incident no va trencar la normalitat en una zona sempre concorreguda i on s’ha extremat la vigilància des de l’atac del març. No hi va haver reacció de pànic entre el públic que va presenciar l’acció policial. El Parlament ja està mig buit, amb la major part dels diputats enrolats en la campanya electoral del pròxim 8 de juny. Però als ministeris hi continuen treballant milers de funcionaris. Les entrades d’algunes de les seus ministerials van ser tancades durant unes hores com a mesura de precaució.