REVELACIONS DE LA PREMSA

L'equip de Trump va tenir reiterats contactes amb l'espionatge rus durant la campanya electoral

La premsa nord-americana diu que existeixen gravacions que mostren converses entre alts càrrecs de l'actual president dels EUA amb els serveis secrets del Kremlin abans de les eleccions

zentauroepp37097048 u s  president donald trump speaks by phone with the saudi a170214190423

zentauroepp37097048 u s president donald trump speaks by phone with the saudi a170214190423 / JONATHAN ERNST

1
Es llegeix en minuts

L'equip de campanya de Donald Trump va tenir reiterats contactes amb alts responsables dels serveis secrets russos abans que l'actual president dels Estats units fos elegit per ser el nou inquilí de la Casa Blanca, afirma el 'The New York Times'.

El diari, que cita "quatre alts responsables americans", assegura que hi ha converses telefòniques gravades que demostren aquests contactes.

"Els investigadors i els serveis secrets americans van interceptar aquestes comunicacions més o menys en la mateixa època en què van descobrir les proves sobre la temptativa russa de pertorbar les eleccions presidencials amb el pirateig del Comitè Nacional del Partit Demòcrata", afirma el diari novaiorquès.

ANTIC CONSELLER

L'únic membre de l'equip de campanya de Trump esmentat per 'The New York Times' és Paul Manafort, expresident de la campanya del magnat republicà i antic conseller polític a Rússia i Ucraïna.

Notícies relacionades

"És absurd", ha reaccionat davant aquesta informació Manafort. ""Mai he parlat amb coneixement de causa amb membres dels serveis d'espionatge russos, i mai he estat implicat en res d'això amb el Govern rus, o l'Administració Putin", ha afirmat.

Les noves revelacions han aparegut després de la  renúncia de Michael Flynn com a assessor de seguretat nacional de Trump, després de demostrar-se que havia mentit sobre els seus contactes amb Rússia.