Les previsions auguren una gran caiguda del turisme espanyol a Turquia

En l'últim any les visites d'espanyols al país eurasiàtic han baixat un 45% i s'espera que el descens augmenti després de l'atemptat de Cap d'Any

zentauroepp9449327 tol04 estambul  turqu a   24 11 2008   vista de la silueta d170102124351

zentauroepp9449327 tol04 estambul turqu a 24 11 2008 vista de la silueta d170102124351 / TOLGA BOZOGLU

1
Es llegeix en minuts

Els viatges de turistes espanyols a Turquia han baixat al voltant d'un 45% en l'últim any i a curt termini, després de l'últim atemptat en una discoteca a Istanbul, "segur que cauen més", ha dit el president de la Confederació Espanyola d'Agències de Viatges (CEAV), Rafael Gallego.

En declaracions a Servimedia, Gallego ha assenyalat que el tiroteig en una discoteca de la ciutat turca, que va costar la vida a 39 persones i que ha sigut reivindicat per Estat Islàmic "desgraciadament perjudicarà més" el turisme al país.

Segons el president de CEAV, per determinar l'impacte real encara caldrà esperar un parell de mesos i veure com evolucionen les reserves per a les vacances de Setmana Santa, un període en el qual Turquia sol ser un mercat que atrau molts espanyols.

El responsable de la patronal d'Agències de Viatges ha explicat que el tipus de turista que tria Turquia com a destí de vacances està optant com a alternativa, sobretot, pel Marroc.

MERCAT IMPORTANTÍSSIM

Notícies relacionades

Gallego ha assenyalat que els agents del sector turístic turc traslladen l'"esperança que això es pugui solucionar", i ha afirmat que estan "desesperats perquè el mercat espanyol és importantíssim per a ells i ha caigut molt".

Així mateix, ha recordat que el Govern espanyol no ha fet cap recomanació "tàcita" als turistes de no viatjar a Turquia, encara que es recomana fer-ho amb "precaució".