El cap de l'Estat Islàmic crida a resistir per mantenir la ciutat iraquiana de Mossul

Al-Bagdadi, les aparicions del qual són comptades i escrutades amb lupa, és un dels homes més buscats del planeta

 

  / AFP

1
Es llegeix en minuts

El líder del grup gihadista Estat Islàmic (EI), Abu Bakr al-Bagdadi, ha demanat als seus combatents que no es rendeixin durant la batalla actual a la ciutat de Mossul, el feu dels terroristes a l'Iraq.

"Avui l'Estat Islàmic lliura un gran gihad (guerra santa) que només augmenta la nostra fe", ha dit Al-Bagdadi en un àudio publicat en fòrums gihadistes, el primer en més d'un any que difon i l'autenticitat del qual no s'ha pogut comprovar. Les aparicions del líder gihadista, un dels homes més buscats del planeta, són comptades i escrutades amb lupa pels serveis d'intel·ligència.

Notícies relacionades

En plena ofensiva de les tropes iraquianes per recuperar la ciutat, Al-Bagdadi ha demanat als seus combatents, xifrats entre 3.000 i 5.000, que no es repleguin davant l'avanç de l'Exèrcit, que ja ha recuperat dos barris, el de Kukyeli i Al-Qudis, a l'est de Mossul, i que es troben a les portes del districte d'Al-Karama.

El portaveu de les forces antiterroristes iraquianesSabah al-Numani, ha explicat a Efe que l'Exèrcit està netejant d'explosius la zona de Kukyeli, d'on ja ha retirat setanta artefactes. Un cop hagin desactivat els explosius deixats per l'EI a Kukyeli, les forces iraquianes continuaran amb la mateixa operació a Al-Qudis, a la vegada que es reorganitzen per atacar Al-Karama, ha afegit la font.