Com els vaixells d'esclaus: Proactiva mostra la bodega d'una embarcació d'immigrants

L'equip de Poractiva Open Arms mostra la bodega d'una embarcació d'on va rescatar desenes de persones

Proactiva grava l’interior d’un vaixell d’immigrants al Mediterrani. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Javier Triana
Javier Triana

Periodista

ver +

L' Astral, el vaixell de Proactiva Open ArmsAstralProactiva Open Arms, juntament amb altres navilis militars i embarcacions d'oenagés com Metges sense Fronteres, SOS Méditerranée, Save the Children i Sea-Eye, han rescatat en els últims dos dies més de 6.000 persones davant les costes de Líbia.

En un dels rescats, en què desenes de persones van ser tretes d'una enorme barcassa, l'equip de Proactiva va baixar a les bodegues de l'embarcació. Allà van gravar un vídeo que permet comprovar com és el lloc on viatgen els immigrants, així com constatar les terribles condicions d'amuntegament que pateixen.

COM ELS VAIXELLS NEGRERS

Notícies relacionades

Ja buida, a la bodega queden peces de roba dels immigrants, així com alguns objectes personals. No és difícil imaginar la sensació d'extrema claustrofòbia que han de sentir aquestes persones, amuntegades en un receptacle gairebé sense aireig i sotmès a l'inclement vaivé de les onades. La manera en què està construïda aquesta bodega, sense cap tipus de sortida d'emergència, la converteix en una trampa mortal en cas d'accident.

És inevitable i tràgic, al veure el vídeo, recordar les condicions en què els esclaus eren traslladats des d'Àfrica a Amèrica a les bodegues dels vaixells negrers.