ATAC TALIBÀ

La UE expressa la seva solidaritat amb Espanya per l'atemptat a Kabul

Fernández Díaz ho qualifica d'"atac a Espanya" i afirma que la investigació continua oberta

1
Es llegeix en minuts

La Unió Europea ha expressat aquest dissabte el seu "sincer condol" a les famílies dels morts en l'atac a Kabul (l'Afganistan), en què van morir dos policies espanyols i un va resultar feritpolicies espanyols.

"La Unió Europea expressa la seva solidaritat amb les autoritats espanyoles i afganeses i, amb la població afganesa, seguirà lluitant contra el terrorisme i per un futur pacífic i pròsper del país i els seus ciutadans", ha declarat el portaveu del Servei Europeu d'Acció Exterior en un comunicat.

En la seva declaració, ha expressat el seu "sincer condol a les famílies i amics de les víctimes" de l'atac, que es va produir aquest divendres a prop del recinte de l'ambaixada d'Espanya a Kabul amb una forta explosió d'un cotxe bomba.

Com a conseqüència de l'explosió ha mort de forma immediata el subinspector de Policia Jorge García Tudela, i més tard el policia Isidro Gabino San Martín, que va poder ser rescatat amb vida però que va morir mentre era traslladat a l'hospital.

ALTRES MORTS

Notícies relacionades

En l'atac també van ser assassinats dos treballadors de l'ambaixada de nacionalitat afganesa i es van registrar greus danys als locals de la Cancelleria.

El ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández DíazJorge Fernández Díaz, ha afirmat aquest dissabte a Lleó que l'atemptat "és un atac a Espanya" i que la investigació continua oberta per aclarir els fets.