ELECCIONS REGIONALS A FRANÇA

L'ultradretà Front Nacional aconsegueix un resultat rècord a les urnes

Els sondejos a peu d'urna atorguen al partit de Marine le Pen entre el 27,2% i el 30,8% dels vots

Marine Le Pen mostra la seva eufòria al conèixer els primers resultats, a Henin-Beaumont, aquest diumenge.

Marine Le Pen mostra la seva eufòria al conèixer els primers resultats, a Henin-Beaumont, aquest diumenge. / REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

1
Es llegeix en minuts

L'ultradretà Front Nacional (FN) ha obtingut en la primera volta de les eleccions regionals franceses d'aquest diumenge un resultat rècord. Segons els sondejos a peu d'urna, el partit de Marine Le Pen ha aconseguit entre el 27,2% i el 30,8% dels vots. En algunes regions del nord i del sud-est del país, el percentatge de vots obtingut per l'FN supera el 40%. 

Segons les primeres projeccions dels mitjans francesos, l'FN s'ha assegurat el 30,6% dels vots a tot França, per davant dels Republicans de l'expresident Nicolas Sarkozy i els seus aliats, amb el 27%, i el Partit Socialista del president François Hollande ha obtingut el 22,7%.

La presidenta de l'FN, Marine le Pen, i la seva neboda, Marion Marechal-Le Pen, han aconseguit més del 40% dels vots a les seves regions, Nord-Pas de Calais-Picardie i Provença-Alps-Costa Blava (PACA), respectivament.

Notícies relacionades

Els resultats, si es confirmen, poden arribar a catapultar les aspiracions de Le Pen a les pròximes eleccions presidencials del 2017. La segona volta de les regionals franceses està prevista per al 13 de desembre.