Més de 20 morts

Detingut un sospitós relacionat amb les explosions de Bangkok

La policia ha trobat material per fabricar bombes al seu apartament i una motxilla semblant a la de l'autor de l'atemptat

Instant de l’explosió al centre de Bangkok, aquesta tarda / periodico

1
Es llegeix en minuts

La policia tailandesa va detenir aquest divendres un sospitós en relació amb l'atemptat amb bomba que el 17 d'agost va provocar 20 morts atemptat bomba i més de cent ferits en un temple hindú a Bangkok, han informat els mitjans locals.

Segons el diari 'Post Today', la policia va afirmar que el detingut, que tenia un passaport turc, va ser detingut cap a les 14.00 hores (07.00 GMT) en una batuda policial en un apartament al nord-oest de la capital.

Els agents van trobar material per fabricar bombes a l'apartament, situat al carrer Chueam Samphan del districte de Nong Chok. En el registre també van trobar una motxilla semblant a la que portava l'autor de l'atemptat, segons els vídeos gravats per les càmeres de seguretat el dia de l'atac. Es tracta de la primera detenció que fa la Policia en relació amb l'atemptat, que cap grup ha reivindicat fins al moment.

El cap de la policia, Somyot Poompanmoung, va afirmar que, segons les investigacions, el grup responsable estava compost per estrangers tailandesos.

Després de la tragèdia, que va tenir lloc al cor comercial de la capital, les autoritats van considerar "improbable" que l'atac hagués sigut perpetrat pel terrorisme internacional, en al·lusió a Al-QaidaEstat Islàmic (EI) o l'organització Jamaa Islamia, autora dels atacs més mortífers que han tingut lloc al Sud-est Asiàtic aquest segle.

Notícies relacionades

Alguns analistes apunten a motivacions polítiques, a la insurgència musulmana del sud del país o fins i tot als Llops Grisos, un grup radical turc que hauria atemptat per venjar-se de Tailàndia per haver deportat membres de la minoria turca uigur a la Xina

 

Temes:

Bangkok