DONES ALS ESTATS UNITS

Una esclava en els bitllets de 20 dòlars

Una campanya ciutadana demana al Govern nord-americà que l'abolicionista Harriet Tubman ocupi el lloc del president Andrew Johnson

Imatge de l’esclava i abolicionista Harriet Tubman de gran. / WIKIPEDIA

Imatge de l’esclava i abolicionista Harriet Tubman de gran.
Bitllet simulat de 20 dòlars amb la imatge de Harriet Tubman.

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Un campanya 'on line' impulsada pel grup ‘Women on 20s’ ha demanat al Govern dels Estats Units que es canviï la imatge dels bitllets de 20 dòlars i s'incorpori la figura de Harriet Tubman, que va ser esclava al segle XIX.

El moviment demanava a través d'internet que se substituís la imatge del president Andrew Johnson i que el seu lloc l'ocupés la dona que els cibernautes decidissin. Després de més de 600.000 vots, l'abolicionista Harriet Tubman s'ha imposat amb el 38% dels vots a l'exprimera dama Eleanor Roosevelt.

Harriet Tubman va néixer sent una esclava l'any 1820. El 1849 va fugir dels seus captors i més tard es va dedicar a rescatar i a alliberar altres esclaus. Durant la guerra civil nord-americana es va unir als abolicionistes del nord del país i es va convertir en la primera dona que dirigia un assalt armat.

RECONEIXEMENT A LES DONES

Notícies relacionades

L'organització que ha impulsat la mobilització ha assegurat que pressionarà el Govern de Barack Obama perquè es reconegui el paper de dones pioneres. “Aquí som al segle XXI i encara no hi ha dones als nostres bitllets i monedes”, ha criticat Susan Ades Stone, directora executiva del grup.

Les altres dues candidates que aspiraven a posar la seva cara en els bitllets de 20 dòlars són, a més de la ja esmentada Eleanor Roosevelt, l'activista pels drets dels afroamericans Rosa Parks Wilma Mankiller, la primera dona elegida com a cap dels natius americans.

Temes:

Racisme Esclaus