TRAGÈDIA A L'ÀSIA

Un nepalès de més de 100 anys, rescatat amb vida una setmana després del terratrèmol

L'home només té alguns talls als llavis i el seu estat de salut és bo

Veïns de Kàtmandu busquen entre la runa de les vivendes derruïdes pel terratrèmol.

Veïns de Kàtmandu busquen entre la runa de les vivendes derruïdes pel terratrèmol. / EFE / LEO REDONDO

1
Es llegeix en minuts

Tot i que les expectatives de trobar supervivents són gairebé nul·les, se segueixen produint miracles al Nepal. L'últim: un home de 100 anys que ha sigut rescatat amb vida entre la runa de casa seva, una setmana després del terratrèmol, que ha deixat més de 7.000 morts.

Fanchu Ghale, d'una edat "superior" als 100 anys, va ser trobat aquest dissabte per un equip de rescat de la policia nepalesa sota la runa de casa seva a Kimtang-8, al districte de Nuwakot (al nord de Kàtmandu), segons ha informat aquest diumenge el portaveu del Ministeri de l'Interior, Laxmi Prasad Dhakal.

"Encara que diversos mitjans han especulat sobre la seva edat, l'únic que podem dir és que supera els 100 anys, encara que en desconeixem l'edat exacta", ha explicat Dhakal, que ha afegit que l'home va ser traslladat en helicòpter a l'hospital operatiu més pròxim. Segons van assegurar fonts dels serveis de rescat al diari local 'Kantipur', l'estat de salut de Ghale és aparentment bo, excepte per uns petits talls als llavis.

Notícies relacionades

Aquest nou miracle s'uneix a altres miracles que hi ha hagut durant els últims dies i es produeix quan ni els més optimistes esperaven trobar vida sota les edificacions destruïdes. Tot i això, els serveis d'emergència continuen buscant entre la runa.

Fins dissabte, l'última persona rescatada havia sigut una noia de 24 anys, que van treure de sota la runa d'un edifici a Kàtmandu dijous a la nit equips del Nepal, Israel i Noruega, després de 128 hores atrapada. Aquell mateix dia, un adolescent de 15 anys, Pemba Lama, va ser rescatat entre mostres de gran alegria 120 hores després de quedar enterrat entre la runa de l'edifici de set plantes en què treballava en una pensió de l'àrea de Gongabu, a la capital.