TRAGÈDIA A L'ÀSIA

La xifra d'espanyols desapareguts al Nepal es redueix de 21 a 13

Set dels que segueixen sense localitzar es troben a la zona de Langtang, "gravíssimament afectada" pel terratrèmol

Cinc guàrdies civils experts en rescat de muntanya es desplacen al Nepal per prestar ajuda. / AP / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El nombre d'espanyols que encara estan sense localitzar al Nepal després del terratrèmol registrat la setmana passada ha baixat a 13, pels 35 que quedaven aquest dissabte, segons ha informat el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, en roda de premsa després de la videoconferència que ha mantingut des de Madrid amb l'Ambaixada d'Espanya a Nova Delhi i amb l'ambaixador, Gustavo de Arístegui, que són a Kàtmandu.

El ministre ha explicat que la raó d'aquesta nova disminució és la tasca de comprovació dels espanyols que ja han abandonat el país i han verificat les llistes facilitades per les autoritats d'immigració nepaleses. Margallo ha assenyalat que no queda cap espanyol per contactar a les zones de l'Everest, Annapurna i Shisha Pangma, i únicament queden 7 espanyols desapareguts a la vall de Langtang.

Notícies relacionades

El Grup de Rescat de Muntanya de la Guàrdia Civil que ha arribat a aquesta zona ha constatat que aquesta zona de la vall de Langtang està "gravíssimament afectada", ja que "el terratrèmol hauria provocat una allau de gel, pedres i fang, que hauria baixat com una onada de fang per tota la vall", segons ha detallat el ministre.

Margallo ha assenyalat que l'operació de recerca dels set espanyols desapareguts a la zona es prolongarà "tot el temps que sigui necessari".