TRAGÈDIA A L'ÀSIA

L'últim recompte de morts pel terratrèmol al Nepal supera els 6.200

El principal responsable de l'operació humanitària adverteix que les xifres seran molt superiors quan s'accedeixi a les zones rurals

Un membre de l’equip de rescat polonès, acompanyat per un gos, busca supervivents entre la runa, aquest divendres a Kàtmandu.

Un membre de l’equip de rescat polonès, acompanyat per un gos, busca supervivents entre la runa, aquest divendres a Kàtmandu. / AFP / NICOLAS ASFOURI

1
Es llegeix en minuts

L'últim recompte oficial de morts pel terratrèmol que dissabte va devastar moltes zones del Nepal ja supera els 6.200 i el de ferits és de gairebé 14.000, encara que s'estima que aquestes dades encara estan lluny del total de víctimes, ja que es desconeixen els efectes del sisme a les zones més remotes del país de l'Himàlaia.

El Ministeri de l'Interior nepalès ha situat en 6.204 el nombre de morts i en 13.932 el de ferits, segons l'últim comunicat difós aquest divendres a les 08.00, hora local (03.15 a Espanya). Només a la capital, Kàtmandu, l'àrea més accessible per als serveis de rescat i on l'ajuda humanitària és distribuïda amb més facilitat, la xifra de morts és de 1.106, segons dades de la policia nepalesa publicades pel diari local 'My Republica'.

PENDENTS DE LES ZONES RURALS

El principal responsable de l'ONU i de l'operació humanitària al Nepal, Jamie McGoldrick, ha subratllat  que les víctimes del terratrèmol a les zones rurals seran molt superiors a les registrades a la capital i ha destacat que és "essencial" portar l'ajuda a la resta del país. "A les zones remotes on el terratrèmol va ser realment més violent, el patiment és molt superior del que estem veient aquí (a Kàtmandu), a més la infraestructura allà no té la mateixa robustesa que aquí. Per tant és fàcil imaginar que la xifra de víctimes és molt més alta", ha afirmat McGoldrick.

Notícies relacionades

El sisme ha ocasionat prop de 2,8 milions de desplaçats en un país amb una població d'uns 28 milions, segons dades d'organismes de les Nacions Unides, que estimen que són necessaris durant els pròxims tres mesos uns 415 milions de dòlars en ajuda d'urgència, dels quals ja se n'han rebut més de 22 milions.

El terratrèmol de 7,8 graus en l'escala oberta de Richter ha sigut el de més magnitud al Nepal en 80 anys i el pitjor a la regió en una dècada, des que el 2005 un altre sisme va ocasionar més de 84.000 morts al Caixmir.