GUERRA EN UN PAÍS DE L'EST D'EUROPA

Berlín anuncia una cimera a Minsk dimecres per buscar la pau a Ucraïna

L'aposta diplomàtica sembla imposar-se davant els temors a una intensificació del conflicte entre l'OTAN i Rússia

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president d’Ucraïna, Petró Poroixenko, se saluden a Munic.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president d’Ucraïna, Petró Poroixenko, se saluden a Munic. / THOMAS KIENZLE (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El Govern alemany ha anunciat aquest diumenge la celebració d'una cimera a Minsk (Bielorússia) dimecres amb la participació de RússiaUcraïnaAlemanya i França per abordar un paquet de mesures que posin fre a la violència a l'est d'Ucraïna. Berlín ha anunciat la reunió després d'una conversa per telèfon entre la cancellera, Angela Merkel, i els presidents de França, François Hollande; Rússia, Vladimir Putin; i Ucraïna, Petró Poroixenko.

L'aposta diplomàtica sembla imposar-se en un conflicte que es veu com una seriosa amenaça per a l'estabilitat a Europa. El 49% dels alemanys temen que la crisi a l'est d'Ucraïna derivi finalment en una guerra entre Rússia i l'OTAN, segons una enquesta realitzada per l'institut demoscòpic Emnid per a l'edició dominical del popular diari 'Bild'. Un element més a tenir en compte en un conflicte que ja ha costat centenars de víctimes a la zona. 

SONDEIG DE 'BILD'

El sondeig també mostra que la gran majoria dels alemanys (81%) estan en contra de subministrar armament al Govern de Kíev, una mesura que ha rebutjat públicament la cancellera, Angela Merkel, davant el debat obert als EUA i les peticions del president ucraïnès, Petró Poroixenko.

Notícies relacionades

Segons aquest sondeig, els alemanys s'alineen amb l'aposta diplomàtica de Merkel, que es va comprometre amb el president francès, François Hollande, a presentar un nou pla de pau a Poroixenko i al president rus, Vladímir Putin, per intentar frenar els enfrontaments a Ucraïna. Aquesta cimera de dimecres forma part d'aquest pla. 

Segons l'enquesta, la majoria dels alemanys (79%) també rebutgen l'objectiu de la seva ministra de Defensa, Ursula von der Leyen, d'impulsar el paper de l'exèrcit germànic en la resolució de conflictes internacionals. 

Temes:

Rússia Minsk