EL TERROR GIHADISTA

Un tuit del segon japonès decapitat per l'Estat Islàmic fa la volta al món

"L'odi no és per als humans. El judici li correspon a Déu. És el que he après dels meus germans àrabs", va escriure Kenji Goto

El tuit de Kenji Goto, un missatge de tolerància i pau, que va escriure al seu compte de Twitter fa quatre anys.

El tuit de Kenji Goto, un missatge de tolerància i pau, que va escriure al seu compte de Twitter fa quatre anys. / AP

1
Es llegeix en minuts

Desenes de milers d'usuaris de les xarxes socials estan tuitejant i marcant com a "favorit" un missatge publicat a Twitter fa quatre anys per Kenji Goto com un homenatge pòstum al periodista japonès assassinat.

Al seu compte de Twitter, el periodista de 47 anys solia fer referències al vi francès, es queixava dels seus ulls cansats i informava des de Síria, però hi ha un missatge que ha captat l'atenció de tot el món, ja que sembla resumir la personalitat del professional que va ser decapitat per extremistes del grup Estat Islàmic, que el van tenir captiu durant mesos.

"S'assembla a una oració. L'odi no és per als humans. El judici li correspon a Déu. És el que he après dels meus germans i germanes àrabs", va escriure el 7 de setembre del 2010 Kenji Goto. "Tanco els ulls i espero. Si crido o embogeixo serà la fi. S'assembla a una oració. L'odi no és per als humans. El judici li correspon a Déu. És el que he après dels meus germans i germanes àrabs".

MÉS DE 20.000 RETUITS

El missatge va ser reenviat en 20.000 ocasions per als que van revisar el compte de Goto dilluns i va ser replicat en innombrables ocasions per altres.

Notícies relacionades

El compte de Goto va ser verificat pel seu amic Toshi Maeda, que dirigeix l'empresa Pacific Bridge, amb seu a Tòquio, que va crear l'aplicació de vídeo per a telèfons mòbils que Goto va usar per enviar els seus informes des de Síria.

El missatge de tolerància va semblar ressonar entre milers d'usuaris japonesos de Twitter, que van expressar la seva admiració pel treball de Goto sobre els nens que tenen problemes a Sierra Leone, l'Afganistan, l'Iraq i altres regions.