BARBÀRIE TERRORISTA

L'Estat Islàmic crema viu el pilot jordà

Els gihadistes han difós un vídeo amb la brutal execució

Gihadistes exhibeixen el pilot jordà capturat, en una imatge difosa per l’Estat Islàmic.

Gihadistes exhibeixen el pilot jordà capturat, en una imatge difosa per l’Estat Islàmic. / AFP / EUGENE HOSHIKO (AFP / EUGENE HOSHIKO)

1
Es llegeix en minuts

Un vídeo difós per l'Estat Islàmic mostra com els gihadistes han cremat viu el pilot jordà Moaz al-Kasasbeh. El pilot va ser introduït a l'interior d'una gàbia que havia estat ruixada amb un combustible. A les fotos es veu com li calen foc i com les flamarades envolten el pilot. Les autoritats jordanes estan intentat verificar la gravació.

Notícies relacionades

El pilot Al-Kasasbeh va ser capturat a finals de desembre als voltants de Raqqa quan el seu avió es va estavellar al tenir una avaria. Aquesta és la primera vegada que l'Estat Islàmic executa un dels seus ostatges cremant-lo viu, una pràctica que no apareix a la llei islàmica.

L'EI havia amenaçat de matar el japonès Kenji Goto i el pilot jordà si no era alliberada la terrorista iraquiana Sayida al-Rishawi, empresonada a Jordània. Tot i que Amman estava disposat al canvi, els gihadistes han executat els dos ostatges. El vídeo amb la decapitació de Goto va ser difós el cap de setmana passat.