SEGREST A SÍRIA

L'Estat Islàmic assegura que ha executat l'ostatge japonès Kenji Goto

El Govern de Shinzo Abe intenta verificar l'autenticitat d'un vídeo que li ha fet arribar el grup gihadista

Una noia sosté una espelma en la marxa davant la residència del primer ministre japonès per demanar l’alliberament del periodista Kenji Goto, aquest divendres.

Una noia sosté una espelma en la marxa davant la residència del primer ministre japonès per demanar l’alliberament del periodista Kenji Goto, aquest divendres. / REUTERS / TORU HANAI

1
Es llegeix en minuts

Un grup de militants que diuen ser membres del Estat Islàmic han distribuït aquest dissabte un vídeo en el que asseguraven que havien executat a l'ostatge japonès Kenji Goto.

 El Govern japonès intenta verificar l'autenticitat del vídeo, en el que es pot veure a un home encaputxat que sosté un ganivet en la garganta de Goto i posteriorment, imatges d'un cos tendido amb un cap sobre ell.

 L'home del ganivet es dirigeix al primer ministre japonès, Shinzo Abe, i le espeta: "Debido a la seva imprudent decisió de prendre part en una guerra impossible de guanyar, aquest ganivet no solo matarà a Kenji, sinó també provocarà una carnisseria allà on hi hagi algun ciutadà japonès. Comença el malson per a Japó".

Notícies relacionades

 El Estat Islàmic havia donat un ultimàtum al Govern nipó per alliberar al periodista japonès i al pilot jordà Muaz KasasbehaMuaz Kasasbeha canvi de que Jordània alliberés a la terrorista iraquià Sayida al Rishawi, empresonada en ese país àrab.

 El passat dia 25, l'empresari japonès Haruna Yukawa fue decapitatHaruna Yukawa pel mateix grup de l'Estat Islàmic que reté a Goto i Kasasbeha.