LA CRISI D'UCRAÏNA

La UE prepara sancions per a un centenar de russos per la intervenció a Crimea

La llista que estudien els Vint-i-vuit no inclou de moment cap ministre ni empresa de Rússia

Un grup de soldats armats caminen a prop d’un accés a la base militar situada a la localitat de Perevalnoie, als voltants de Simferópol, a la península ucraïnesa de Crimea, el passat dia 7.

Un grup de soldats armats caminen a prop d’un accés a la base militar situada a la localitat de Perevalnoie, als voltants de Simferópol, a la península ucraïnesa de Crimea, el passat dia 7. / MAKSIM XIPENKOV (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ELISEO OLIVERAS / Brussel·les

Els representants dels 28 estats de la Unió Europea (UE) estan ultimant una primera llista de sancions a Rússia per la seva intervenció militar a Crimeaintervenció militarCrimea, que inclourà un centenar de russos i ucraïnesos, segons han confirmat fonts diplomàtiques.

La primera llista amb la identitat de les persones sancionades hauria de ser adoptada pel Consell de Ministres d'Afers Estrangers de la UE de dilluns vinent.

Les sancions consistiran en el veto a l'entrada a la UE i en la congelació dels fons i béns de les persones i entitats les activitats de les quals hagin "soscavat la integritat territorial, la sobirania i la independència d'Ucraïna", segons el document que tenen previst aprovar els ministres europeus.

Notícies relacionades

En els esborranys que elaboren els Vint-i-vuit hi figuren set ucraïnesos i al voltant d'un centenar de russos, però de moment no està inclòs cap ministre rus, ni cap empresa russa, segons han precisat les citades fonts diplomàtiques.

"No es pot incloure en la llista de sancionats les persones amb qui penses negociar", han explicat les mateixes fonts diplomàtiques.

Temes:

Ucraïna