TENSIÓ A L'EST D'EUROPA

Ciberatac a les webs del Kremlin i del Banc Central de Rússia

Coincideix amb el recent bloqueig de Moscou de portals i blogs de l'oposició

Xocs entre manifestants a favor i en contra de Rússia a Donetsk (Ucraïna), ahir. 

Xocs entre manifestants a favor i en contra de Rússia a Donetsk (Ucraïna), ahir.  / STRINGER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Les pàgines web del Kremlin i del Banc Central de Rússia han patit aquest divendres ciberatacs enmig d'una campanya de censura llançada per les autoritats russes contra els principals portals de l'oposició no parlamentària.

"El portal del Kremlin ha experimentat atacs, igual que altres pàgines d'institucions estatals com el Banc Central de Rússia", ha dit el servei de premsa de la presidència russa.

L'atac ha coincidit amb la suspensió d'accés per l'Agència de Control de Mitjans de Comunicació i Tecnologies de la Informació (Roskomnadzor, en rus) als portals opositors www.grani.ru, www.kasparov.ruper "crides a activitats il·legals i a participació en accions públiques amb violació d'ordre".

Censurat el blog de Navalni

A més, Roskomnadzor ha tancat l'accés al blog livejournal.com, del líder opositor Aleksei Navalni, que es troba sota arrest domiciliari i a qui per decisió judicial se li prohibeix abandonar casa seva, fer servir telèfons i connectar-se a internet.

Notícies relacionades

Les últimes mesures de Roskomnadzor arriben de cara a la marxa de protesta contra el Kremlin a Moscou, convocada arran de la intervenció russa a la rebel autonomia ucraïnesa de Crimea.

L'1 de febrer, a Rússia va entrar en vigor una llei que permet bloquejar accés a pàgines web per fer crides a l'extremisme sense decisió judicial. 

Temes:

Ucraïna